Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός στα ψηφοδέλτια της ΝΙΚΗΣ: Μετά τον Α. Κανελλόπουλο το νέο “φλερτ” με τα… δεξιά της Δεξιάς

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Αποστολάκης κατέρχεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με τη ΝΙΚΗ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός στα ψηφοδέλτια της ΝΙΚΗΣ: Μετά τον Α. Κανελλόπουλο το νέο “φλερτ” με τα… δεξιά της Δεξιάς Eurokinissi

Ένα ιδιότυπο «φλερτ» με την… εκλογική πολυκατοικία που βρίσκεται πιο δεξιά της Δεξιάς φαίνεται να αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί. Η πρώτη απόπειρα έγινε από τον πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο με το κόμμα ΕΑΝ που είχε ιδρύσει πριν από μερικά χρόνια και τις καφενειακού τύπου συζητήσεις με στελέχη του Κασιδιάρη για κοινή κάθοδο στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες τελικώς δεν ευδοκίμησαν.

Παρά το γεγονός πως αρχικά είχε εκλεγεί «παμψηφεί» – όπως ο ίδιος είχε δηλώσει – να ηγηθεί του κόμματος του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση, λίγο πριν την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής και τη μετέπειτα ανακήρυξη, ο κ. Κανελλόπουλος αποφάσισε τελικώς να θέσει εκ νέου το κόμμα του ΕΑΝ. «Εμείς επανερχόμεθα στο ΕΑΝ το οποίο έχω ιδρύσει εγώ και στο οποίο έχω παρέχει την πολιτική στέγη σε οιοδήποτε κόμμα» είχε σημειώσει.

Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς έλαβε μικρό αριθμό ψήφων (περίπου 15.174 σταυρούς, ποσοστό 0,26%), είχε ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Κανελλόπουλος

eurokinissi

Πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί στις εκλογές: Ποιος κατεβαίνει με το κόμμα ΝΙΚΗ

Μετά τον Α. Κανελλόπουλο του ΕΑΝ, στη μάχη των εκλογών ρίχνεται τώρα και ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Αποστολάκης με το κόμμα ΝΙΚΗ. Έτσι, τώρα ο 69χρονος Γεώργιος Αποστολάκης, πρώην αντεισαγγελέας και αυτός του Αρείου Πάγου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα».

Το συγκεκριμένο κόμμα έχει καταγραφεί να κάνει… βουτιά στο ακροδεξιό ακροατήριο με τον επικεφαλής Δημήτρη Νατσιό να είναι θεολόγος, δάσκαλος και συγγραφέας ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας. Στις περασμένες μάλιστα βουλευτικές εκλογές το κόμμα έλαβε περίπου 172.260 ψήφους και ποσοστό 2,92 % και κατατάχθηκε λίγο μετά την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου που πέρασε το κατώφλι εκλογής και πάνω από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν εισήλθε στην Βουλή.

Γεώργιος Αποστολάκης

youtube

Ποιος είναι ο κ. Αποστολάκης

Ο κ. Αποστολάκης είχε γίνει γνωστός όταν με την ιδιότητα του πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου τον καταδίκασε σε ισόβια. Κατά την δικαστική του πορεία, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ήταν καλός και νομομαθείς δικαστικός λειτουργός. Παράλληλα, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας.

Ο Γεώργιος Αποστολάκης έχει γεννηθεί στην Ερέτρια Φαρσάλων, το 1954 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Ένα έτος μετά, τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Προηγούμενα διορίστηκε:

Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 22-6-1983,

Πρωτοδίκης στις 16-2-1985,

Πρόεδρος Πρωτοδικών στις 11-3-1998

Εφέτης στις 1-8-2003,

Πρόεδρος Εφετών στις 10-9-2012 και

Αρεοπαγίτης στις 11-8-2016.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ