Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023

Πτωχευτικός κώδικας: “Οι οφειλέτες μπαίνουν σε δύσβατα μονοπάτια”, προειδοποιούν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο ζήτησε την συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου των Λογιστών Φοροτεχνικών, ώστε να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πτωχευτικός κώδικας: “Οι οφειλέτες μπαίνουν σε δύσβατα μονοπάτια”, προειδοποιούν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων Freepik

Η εφαρμογή των πτωχευτικού κώδικα και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αλλά και η προπτωχευτική διαδικασία, ανάλογα για οφειλές προς το Δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ), τις Τράπεζες, τα Fund κ.τ.λ. βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης, που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Χανιά της Κρήτης, από επαγγελματίες και έμπορους, με τη συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι «οφειλέτες μπαίνουν σε δύσβατα μονοπάτια εξωδικαστικού συμβιβασμού, ή πτωχευτικής διαδικασίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πια και την θέση της λαμβάνουν πρόσκαιρες συμβιβαστικές λύσεις (όπως π.χ. η απώλεια της Α’ Κατοικίας με επαναμίσθωση της στον οφειλέτη για 12 χρόνια). Οι δε ρυθμίσεις όταν δεν είναι βιώσιμες οδηγούν πλέον σε ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη».

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο ζήτησε την συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου των Λογιστών Φοροτεχνικών όπου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες, ώστε να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων εφιστούν την προσοχή για την απαιτούμενη τριπλή συνεννόηση του κάθε ενδιαφερόμενου επιχειρηματία: α) Με ειδικευμένο δικηγόρο διότι το νομικό πεδίο προστασίας κατέχει προεξέχουσα θέση, β) Με ειδικευμένο οικονομολόγο μελετητή για την ορθή σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας που θα υποστηρίζει σθεναρά το όφελος του αιτούντα της ρύθμισης και, τέλος, με τον Λογιστή Φοροτεχνικό του ενδιαφερόμενου για την πλήρη απεικόνιση των οφειλών τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Κρήτης Γιώργος Μπαρκούρας, του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τοπολιανάκης και του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων του Κώστα Σταυρουλάκη και βεβαίως του συντονιστή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Γιάννη Παυλάκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ