Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Πυρά δικαστών σε Υπουργείο Δικαιοσύνης και Παν. Πικραμμένο για τροπολογία στη Βουλή

H Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων δια του προεδρείου της εξαπολύει πυρά για “καινοφανή και αδιανόητη διάταξη” που επιτρέπει την απόσπαση δικαστικών λειτουργών στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης “ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρά δικαστών σε Υπουργείο Δικαιοσύνης και Παν. Πικραμμένο για τροπολογία στη Βουλή

Δικαστές: Πυρά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά με ξεκάθαρο αποδέκτη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , πρώην πρόεδρο του ΣτΕ, Παν. Πικραμμένο, εξαπολύει με αφορμή τροπολογία που επιτρέπει την απόσπαση δικαστικών λειτουργών στο γραφείο του, το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

δικαστές δικαστές

Όπως αναφέρει “τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51  του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι καινοφανής και αδιανόητη. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα”.

Δικαστές – Οι τοποθετήσεις

Είναι προφανές ότι η ενόχληση των δικαστών έρχεται κυρίως με αφορμή τις δηλώσεις (παλαιότερες και πρόσφατες) του κ. Πικραμμένου για ανάγκη αλλαγών στη Δικαιοσύνη , τις οποίες άλλωστε περιγράφουν στην ανακοινωσή τους: “ την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας”.

Μάλιστα αναφέρουν πως ενημερώνουν τη Διεθνή Ενωση Δικαστών.

δικαστές

Δικαστές – ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι καινοφανής και αδιανόητη. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα.

Σε μια περίοδο που οι Δικαστικές Ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την Κυβέρνηση και δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ενημερώνουμε διαρκώς την Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ