Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Πυρά εργαζόμενων Alpha Bank κατά ΕΦΚΑ στην Αρχή Διαφάνειας: “Αναζητείστε ευθύνες- Μας παρακράτησαν αυθαίρετα 25 εκατομμύρια από εισφορές ”

Καταγγελία – φωτιά των εργαζόμενων στην ALPHA BANK στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που ζητάει να αποδοθούν ευθύνες αφού η διοίκηση του Οργανισμού δεν απάντησε στο εξώδικο που είχαν στείλει και έδιναν προθεσμία έως τις 30/9 για να λυθεί η υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρά εργαζόμενων Alpha Bank κατά ΕΦΚΑ στην Αρχή Διαφάνειας: “Αναζητείστε ευθύνες- Μας παρακράτησαν αυθαίρετα 25 εκατομμύρια από εισφορές ”

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την αναζήτηση ευθυνών προσέφυγε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ , με αφορμή το γεγονός, όπως καταγγέλλει,  ότι «παρακρατήθηκαν αυθαίρετα πάνω από 25 εκατομμύρια σε εισφορές».

Τα χρήματα αυτά χρεώθηκαν αυθαίρετα επί πάνω από μια 3ετία από τον ΕΦΚΑ σε εισφορές, όπως καταγγέλλουν, τραπεζικοί υπάλληλοι, που με εξώδικο το οποίο  αποκάλυψε  το dikastiko.gr ανέφεραν ότι από το 2017 καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιες εισφορές εκ λάθους, και παρόλα αυτά ο αρμόδιος φορέας κωφεύει στις εκκλήσεις τους να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Προσφυγή

Τότε όπως ανέφερε το εξώδικο, αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Γκιάτης δόθηκε προθεσμία έως τέλος Σεπτεμβρίου στον ΕΦΚΑ να απαντήσει στους εργαζόμενους, πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. Αυτό δεν έγινε και τώρα προσφεύγουν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Αρχή Διαφάνειας

Δείτε την προσφυγή

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος πλέον τα πράγματα θα επιλυθούν αρμοδίως από όργανα του Κράτους:

«…Στις 9/7/2021 με δημόσια ανακοίνωση μας σας γνωστοποιήσαμε ότι ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank με εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία κάλεσε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να μας αποδώσει τα αναδρομικά που μας χρωστούν. Στην πρόσκληση μας τονίζαμε ότι μετά τη λήξη της περιόδου αυτής (30.9.2021) ο Σύλλογος με την Νομική του Υπηρεσία θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ.

Όπως όλοι γνωρίζετε ο ΕΦΚΑ παρακράτησε από 1.1.2017 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Σύμφωνα με την εξίσωση των ασφαλιστικών εισφορών με τις ισχύουσες του ΕΦΚΑ, βάσει του νόμου 4387/2016 από 1.1.2017 η συγκεκριμένη εισφορά έχει οριστεί 0,40% (για παροχές σε χρήμα).

Από τότε ο ΕΦΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ να επιστρέψει στους ασφαλισμένους αναδρομικά τα χρήματα από 1.1.2017 έως 31.1.2020. Αρχή Διαφάνειας

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

Από 13.7.2021, ημέρα κατάθεσης της εξώδικης πρόσκλησης στον ΕΦΚΑ, ουδεμία έγγραφη απάντηση λάβαμε παρά μόνο δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες από υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για το δίκαιο του αιτήματος μας τονίζοντας ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία υπολογισμού των ποσών των δικαιούχων!!

Τότε καταθέσαμε την πρόταση-λύση, να λάβουν τις αναλυτικές καταστάσεις από τις Τράπεζες που διατηρούν αρχείο με τους δικαιούχους και τα συγκεκριμένα ποσά.

Από τότε ουδέποτε επανήλθαν, για οποιαδήποτε συνεννόηση!

Μετά την ωμή κοροϊδία προς τους ασφαλισμένους από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία, κατά του ΕΦΚΑ, στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (Κεντρική Υπηρεσία, μονάδα επιθεωρήσεων και ελέγχων, τομέα διαχείρισης καταγγελιών και παρακολούθησης έργου των τομέων της μονάδας).

Ο Σύλλογος παρακολουθεί τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για την αναλγησία κάποιων λειτουργών του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τους πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταγγείλει και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ που κοροϊδεύει χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους!

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ