Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ρέθυμνο: Στη φυλακή ο οδηγός φορτηγού που είχε επιτεθεί σε δύο εφοριακούς το 2019

Τη δικαστική απόφαση χαιρετίζει ο Σύλλογος ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης, σημειώνοντας πως «περνά ένα μήνυμα ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρέθυμνο: Στη φυλακή ο οδηγός φορτηγού που είχε επιτεθεί σε δύο εφοριακούς το 2019 FREEPIK

Σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου θερμόαιμος άνδρας που είχε επιτεθεί σε εφοριακούς, κατά την διάρκεια ελέγχων στο νομό Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019. Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δέχθηκαν επίθεση από οδηγό φορτηγού όταν του ζήτησαν τα παραστατικά και τα τιμολόγια για τα μεταφερόμενα είδη.

Σημειώνεται πως οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Τη δικαστική απόφαση χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης, σημειώνοντας πως «η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές».

Έλεγχοι ΑΑΔΕ

eurokinissi

Καταδικάστηκε επειδή είχε επιτεθεί σε εφοριακούς: Ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης

«Ο σύλλογός μας χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με την οποία ο δράστης του ξυλοδαρμού των δύο συναδέλφων εφοριακών, που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στο νομό Ρεθύμνου, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ήδη με το άρθρο 66 του Ν. 4557/18 ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων στην αγορά ο σύλλογός μας καλεί τους πάντες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και ευπρεπή συμπεριφορά ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα βίας. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των εφοριακών υπαλλήλων. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές ως μορφή αντίδρασης στα πλαίσια μίας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους δικαίου».

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ