Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα η απόφαση για “πάγωμα” των διακοπών ρεύματος

Το αίτημα των καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων για έκδοση προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο, μετά την αναβολή εκδίκασης της συλλογικής αγωγής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα η απόφαση για “πάγωμα” των διακοπών ρεύματος eurokinissi

Στάση αναμονής τηρούν εκατοντάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, που απειλούνται με διακοπή επειδή δεν καταβάλουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενόψει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Μετά την αναβολή για τις 6 Ιουλίου, που αποφάσισε το Δικαστήριο, της συλλογικής αγωγής την οποία είχαν καταθέσει μέσω ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ περίπου 1.700 πολίτες, ζητήθηκε από τους δικηγόρους των προσφευγόντων να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να μην διακοπεί το ρεύμα.

Η απάντηση του Πρωτοδικείου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, όπως έγραψε το dikastiko.gr. Αν η προσωρινή διαταγή γίνει δεκτή, η απόφαση θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η σχετική αίτηση της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών για το επίμαχο ζήτημα.

EUROKINISSI

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Οι εντολές διακοπών συνεχίζονται

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δικαστηρίου αφοπλιστικός υπήρξε ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι του  προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Περίπου 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες» είπε στην κατάθεσή του.

Ρήτρα αναπροσαρμογής

EUROKINISSI

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Η “μάχη” για την αναβολή

Οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτήρισαν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής που τέθηκε από την πλευρά της ΔΕΗ και άλλων παρόχων, προκειμένου να εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο στις 14 Ιουνίου η αίτηση να κριθεί η υπόθεση με το θεσμό της πιλοτικής δίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από την πλευρά της ΔΕΗ να δεσμευθεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή.

Στη διαδικασία πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των προσφευγόντων πραγματοποίησε και η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, και μάλιστα έχει εκδοθεί και σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Μεντή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ