Σάββατο 15 Μαϊου 2021

Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου: Έντονες αντιδράσεις μετά από την πρόσληψη δικηγόρου στη Νομική Υπηρεσία του δήμου

Κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, για "πλήρη απαξίωση του σώματος των Δικηγόρων της Ρόδου" και ζητούν "να προχωρήσει στη σύγκληση της επιτροπής επιλογής δύο δικηγόρων για τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου με πάγια αντιμισθία, θέσεις οι οποίες έχουν ήδη προκηρυχθεί".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου: Έντονες αντιδράσεις μετά από την πρόσληψη δικηγόρου στη Νομική Υπηρεσία του δήμου

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου, μετά από την όπως καταγγέλλει “αγνώστων σε εμάς κριτηρίων πρόσληψης” συναδέλφου τους δικηγόρου και “χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση” σε Νομική Υπηρεσία του δήμου της Ρόδου.

Οι δικηγόροι απευθύνονται στον δήμαρχο του νησιού, θεωρώντας πως “η πράξη του δεν προσβάλλει απλώς το σύνολο των Δικηγόρων της Ρόδου, αλλά και την ίδια τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, η οποία απαρτίζεται από άριστους νομικούς, που διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι προασπίζονται με επιτυχία τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του”.

Κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, για “πλήρη απαξίωση του σώματος των Δικηγόρων της Ρόδου” και ζητούν “να προχωρήσει στη σύγκληση της επιτροπής επιλογής δύο δικηγόρων για τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου με πάγια αντιμισθία, θέσεις οι οποίες έχουν ήδη προκηρυχθεί”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δ./Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε σήμερα στις 12.4.2021 εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής :

Διαμαρτύρεται έντονα προς τον Δήμαρχο Ρόδου για την πρόσληψη με την υπ΄αριθ. 711/11.3.2021 απόφασή του, χωρίς ουδεμία προηγούμενη ενημέρωση του Συλλόγου μας, ως ειδικής συνεργάτιδας του σε νομικά θέματα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας αποκλείσει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, την ίδια στιγμή μάλιστα, που σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της εντοπιότητας. Η πρόσληψη έγινε με άγνωστα σ΄ εμάς κριτήρια.

Οι Δικηγόροι της Ρόδου διαθέτουν επιστημονική επάρκεια, εμπειρία και εξειδίκευση σε τομείς του δικαίου, οι δε περισσότεροι εξ αυτών κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και για το λόγο αυτό χαίρουν της εμπιστοσύνης του ροδιακού λαού.

Η πράξη του δεν προσβάλλει απλώς το σύνολο των Δικηγόρων της Ρόδου, αλλά και την ίδια τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, η οποία απαρτίζεται από άριστους νομικούς, που διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι προασπίζονται με επιτυχία τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του.

Τον καλούμε επιπλέον να προχωρήσει στη σύγκληση της επιτροπής επιλογής δύο δικηγόρων για τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου με πάγια αντιμισθία, θέσεις οι οποίες έχουν ήδη προκηρυχθεί. Δυστυχώς η πλήρης απαξίωση του σώματος των Δικηγόρων της Ρόδου από τον Δήμαρχο Ρόδου συνεχίζεται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Περίδης Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη”

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ