Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ρόδος: Μήνυση κατά του νοσοκομείου κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου που έχασε τη ζωή του

Οι ιατροί του έδωσαν αντιπυρετική αγωγή και το έστειλαν στο σπίτι του χωρίς να του κάνουν, ούτε μια απλή αιματολογική εξέταση που θα μπορούσε να δείξει το σταφυλόκοκκο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Μήνυση κατά του νοσοκομείου κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου που έχασε τη ζωή του Freepik

Οι γονείς του 16χρονου Λευτέρη που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου του νοσοκομείου Ρόδου, στο οποίο είχε μεταφερθεί στις 21 Μαΐου 2022 με σοβαρά προβλήματα όπως έγραψε το dikastiko.gr

Οι ιατροί του έδωσαν αντιπυρετική αγωγή και το έστειλαν στο σπίτι του χωρίς να του κάνουν, όπως αναγράφεται στη μήνυση ούτε μια απλή αιματολογική εξέταση που θα μπορούσε να δείξει το σταφυλόκοκκο δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων, ενώ ήδη το υπουργείο υγείας παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου που υπέκυψε νοσηλευόμενος με υψηλό πυρετό όπως έγραψε το dikastiko.gr

Θάνατος 16χρονου στη Ρόδο

rodiaki.gr

Μήνυση κατά του νοσοκομείου Ρόδου: Ο 16χρονος κατέληξε στο Παίδων

Το παιδί χειροτέρευσε, μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” όπου και κατέληξε.

Μήνυση νοσοκομείο Ρόδου

freepik

Μήνυση κατά του νοσοκομείου Ρόδου: Είχε υποβληθεί σε 4 εγχειρήσεις

«Δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να μην λάβουν υπόψιν τους τις ιατρικές εξετάσεις που κρατούσε η μητέρα του 16χρονου. Είχε υποβληθεί σε 4 εγχειρήσεις ο μικρός», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρίκα Κρικοπούλου. «Υπήρξε ολιγωρία από το νοσοκομείο και στις δυο φορές που μεταφέρθηκε εκεί ο Λευτέρης», σημείωσε η κ. Κρικοπούλου.

Ως προς την ΕΔΕ που είχε διατάξει το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό, η  κ. Κρικοπούλου δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, ίσως και λόγω έλλειψης διοίκησης στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ