Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Ρόδος: Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού το Μάιο δύο αλλοδαποί για σεξουαλικά εγκλήματα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για σεξουαλικά εγκλήματα θα καθίσουν δύο αλλοδαποί εντός του μήνα, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού το Μάιο δύο αλλοδαποί για σεξουαλικά εγκλήματα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για σεξουαλικά εγκλήματα θα καθίσουν δύο αλλοδαποί εντός του μήνα, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

Δύο φρικιαστικές υποθέσεις, οι οποίες συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία.

Παλαιστίνιος κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα

Πιο συγκεκριμένα την 17η Μαΐου 2021 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου ένας υπήκοος Παλαιστίνης, προσωρινά κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, που συμπλήρωσε τα 12 έτη όχι όμως τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Του αποδίδεται ειδικότερα ότι την 24η Δεκεμβρίου 2019 ώρα 18:45 στην Λέρο σε απομονωμένο σημείο στην πλαγιά βουνού πίσω από το Κ.Υ.Τ. Λέρου, εξανάγκασε με σωματική βία άλλον, ήτοι έναν 15χρονο υπήκοο Συρίας σε ανοχή γενετήσιας πράξης. Το ίδιο είχε κάνει μία ακόμη φορά δύο περίπου εβδομάδες πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Τα ανωτέρω προκύπτουν με σαφήνεια από την κατάθεση του ανήλικου, καταρριπτομένων των ισχυρισμών του κατηγορουμένου ότι την συγκεκριμένη ημέρα δεν εξήλθε του ΚΥΤ Λέρου, ότι τον ανήλικο παθόντα δεν τον γνωρίζει και ότι όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται γίνονται για λόγους ανταγωνισμού καθότι διατηρεί πάγκο πώλησης κοτόπουλων.

Ρόδος: Τις επόμενες ημέρες η απολογία του γυναικολόγου – μαιευτήρα για σεξουαλικά εγκλήματα

Αναφορικά με τον πρώτο ισχυρισμό του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω έκρινε ότι αυτός καταρρίπτεται από ένορκη εξέταση υπηκόου Συρίας, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι την ημέρα εκείνη και περί ώρα 19.00′, ενώ έκοβε ξύλα μαζί με έτερους τρεις ομοεθνείς του σε χώρο πλησίον του ΚΥΤ Λέρου άκουσε δυνατές φωνές του ανηλίκου στην αραβική γλώσσα που καλούσε σε βοήθεια, ενώ προστρέχοντας στο σημείο από όπου προέρχονταν οι φωνές, αντίκρισε τον κατηγορούμενο να έχει κατεβάσει το παντελόνι του, να κρατάει από την μέση τον ανήλικο που στεκόταν έμπροσθεν αυτού με κατεβασμένο, επίσης, παντελόνι και το μόριό του να βρίσκεται σε στύση. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΉΜΑΤΑ

Αναφορικά με τον δεύτερο ισχυρισμό του δεν κρίθηκε ομοίως πειστικός, καθόσον από την κατάθεση χωρίς όρκο του ανήλικου παθόντος προκύπτει ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά τον είχε εξαναγκάσει σε ανοχή γενετήσιας πράξης τουλάχιστον μια ακόμη φορά στο πρόσφατο παρελθόν.

Πακιστανός ξενοδοχοϋπάλληλος κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Την 10η Μαΐου 2020 προσδιορίστηκε η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου υπόθεσης με κατηγορούμενο για απόπειρα αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη έναν Πακιστανό, ξενοδοχοϋπάλληλο.

Ο κατηγορούμενος εργαζόταν από τον Μάιο του έτους 2018 σε ξενοδοχείο στην Κέφαλο της Κω, έχοντας ως αντικείμενο εργασίας την αποκομιδή των άπλυτων λινών που συνέλεγαν οι καμαριέρες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τη μεταφορά και εναπόθεση των καθαρών σε ορισμένους από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου χώρους, χωρίς να έχει πρόσβαση στα δωμάτια.

Μια δεκάχρονη τουρίστρια βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένειά της από τις 2 Ιουλίου 2018, διαμένοντας στο ξενοδοχείο, όπου παραθέριζαν και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

Στις 18 Ιουλίου 2018 και περί ώρα 15.00 αφού συνέφαγε με τους γονείς της στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, κείμενο στον πρώτο όροφο του κτηρίου, θέλησε να ανέλθει μόνη της με τον ανελκυστήρα από τον πρώτο όροφο στον τρίτο όροφο και κατόπιν να συναντήσει τους γονείς της στο ισόγειο, όπου βρίσκονταν οι πισίνες του ξενοδοχείου. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Όταν ο ανελκυστήρας έφτασε στον τρίτο όροφο εισήλθε εντός αυτού ο κατηγορούμενος, αφήνοντας έξω από τον ανελκυστήρα το μεταλλικό καλάθι με τα άπλυτα λινά που μετέφερε εκείνη τη στιγμή.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στην ανήλικη, η οποία είχε ήδη πατήσει το κομβίο του ισογείου, της είπε στα αγγλικά ότι είναι όμορφη και τη ρώτησε από πού είναι, και ακολούθως της χάιδεψε το μάγουλο, με το άλλο του χέρι της τσίμπησε το άλλο μάγουλο και κατόπιν την τράβηξε προς το πρόσωπό του για να τη φιλήσει, με σκοπό να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του.

Κώστας Τσιάρας: Πως θα παραταθεί η παραγραφή για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και πως θα ασκείται η Ποινική Δίωξη

Ωστόσο, η ανήλικη κατόρθωσε να τον απωθήσει και να πατήσει αμέσως το κομβίο για τον δεύτερο όροφο, όπου ο ανελκυστήρας σταμάτησε και αυτή εξήλθε τρέχοντας για να συναντήσει τους γονείς της.

Όταν ο κατηγορούμενος προσήλθε ενώπιον του διευθυντή του ξενοδοχείου, της ανήλικης, των γονέων, του παππού και της γιαγιάς της, η ανήλικη ανεπιφύλακτα τον αναγνώρισε ως τον δράστη, ακολούθως δε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου ειδοποίησε την ασφάλεια του ξενοδοχείου για να τον κρατήσουν για λίγο στην είσοδο και το οικείο αστυνομικό τμήμα, αστυνομικοί του οποίου προσήλθαν εντός είκοσι λεπτών περίπου και τον συνέλαβαν πάραυτα.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και κατά την κυρία ανάκριση, αρνήθηκε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται. Ειδικότερα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε πριν από την καταγγελία είχε ξαναδεί την ανήλικη στο ξενοδοχείο, ότι την ώρα του συμβάντος βρισκόταν σε άλλο κτήριο και ότι δεν μιλάει ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ