Ρόδος: Συστήθηκε ως αστυνομικός και άρπαξε 30.000 ευρώ από πατέρα και γιo με τη μέθοδο “phishing”

Ο 62χρονος πιστεύοντας ότι μιλούσε με εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ τον άφησε να συνδεθεί στον λογαριασμό του και του αφαίρεσε 15.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Συστήθηκε ως αστυνομικός και άρπαξε 30.000 ευρώ από πατέρα και γιo με τη μέθοδο “phishing” freepik

Μια νέα υπόθεση για ηλεκτρονική απάτη “phishing” με θύματα έναν 62χρονο Ροδίτη και τον 34χρονο υιό του, που λειτουργούν φανοποιείο στην Ιαλυσό έχει απασχολήσει από την Παρασκευή τις Αρχές.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης στην επιχείρησή τους και στην κλήση του ανταποκρίθηκε ο 62χρονος.

Απάτη “phishing”: Του ζήτησε χρήματα για να επισκευάσει όχημα της ΕΛΑΣ

Έχοντας συνάψει σύμβαση με την ΕΛΑΣ μετά από διαγωνισμό για την επισκευή οχημάτων της, ο 62χρονος ανυποψίαστος πείστηκε ότι το άτομο που τον κάλεσε και του συστήθηκε ως αστυνομικός ήταν ο επιτελής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με τον οποίο βρίσκεται σε επικοινωνία οποτεδήποτε απαιτείται να επισκευάσει κάποιο όχημα της ΕΛΑΣ.

Του συστήθηκε συγκεκριμένα ως αστυνομικός και ο 62χρονος τον ρώτησε λέγοντας το όνομα του αστυνομικού αν ήταν εκείνος.

Απάτη “phishing”

freepik

Ο απατεώνας απάντησε ναι και συνέχισε να του μιλάει υποδυόμενος των αστυνομικό με τον οποίο συνεργαζόταν ο 62χρονος!

Κατόρθωσε να τον πείσει δε ότι σκοπός του τηλεφωνήματός του ήταν να του καταθέσει κάποια χρήματα στον λογαριασμό του και του ζήτησε να του δώσει κωδικούς με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου για να πραγματοποιήσει την συναλλαγή.

Απάτη “phishing”: Προφασίστηκε πρόβλημα με την κατάθεση και ζήτησε κι άλλο λογαριασμό

Ο 62χρονος το έπραξε πιστεύοντας ότι μιλούσε με εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ και ο απατεώνας συνδέθηκε στον λογαριασμό του και του αφαίρεσε 15.000 ευρώ όσο είναι το μέγιστο όριο της συναλλαγής που είχε ορίσει.

Του είπε δε ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε στην κατάθεση που ήθελε να κάνει και ότι το σύστημα δήθεν δεν την δεχόταν και του ζήτησε άλλο λογαριασμό.

Απάτη “phishing”

freepik

Ο 62χρονος ανυποψίαστος φώναξε τον γιο του και ο τελευταίος έδωσε ομοίως τα στοιχεία που του ζητήθηκαν με αποτέλεσμα ο απατεώνας να αφαιρέσει άλλες 15.000 ευρώ και από τον λογαριασμό του 34χρονου.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα με την συνδρομή της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών.

Αυτό που έχει θορυβήσει την ΕΛΑΣ είναι το ότι ο απατεώνας επέλεξε την επιχείρηση για να συστηθεί ως αστυνομικός πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γνώριζε έχοντας παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις της ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες οχημάτων της, είτε βρήκε ότι έχει συμβληθεί με την ΕΛΑΣ μέσω του διαδικτύου διαβάζοντας στοιχεία για τον επίμαχο διαγωνισμό και την προκήρυξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ