Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον Χρήστο Παππά (Βίντεο)

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έβαλε ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον Χρήστο Παππά (Βίντεο)

Την ώρα που οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες που παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν ετοιμάζουν “αποσκευές” για τις φυλακές, η πολιτική ζωή της χώρας “χορεύει” σε ρυθμούς σκληρού ροκ ελέω… Παππά!

Την δική του εξήγηση για την “εξαφάνιση” του πελάτη του έδωσε πριν λίγο  στο δελτίο του Antenna και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο, συνήγορος του καταζητούμενου, πλέον, χρυσαυγίτη, Περικλής Σταυριανάκης.

Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ που κυριολεκτικά έχασε κάτω από την μύτη της, τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

Πρώτος στον “πόλεμο” των ανακοινώσεων” μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστηρίζει πως “το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, συλλαμβάνει  ανήλικα, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τον υπαρχηγό των νεοναζί”

Η Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη:

“To αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν πρόκειται να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ.

Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά.

Όλη η δημοκρατική Ελλάδα περίμενε με αγωνία την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση για την μη αναστολή των ποινών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Συνιστά μία ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων που επιχείρησε να δώσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;”

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

“Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα: 1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου. 2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία. 3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος. 5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. 6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά! 7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις. 9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκίστικο, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται! 10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! 11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία”.

Απάντηση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση Χρήστου Παππά

Μετά την απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτρέπει σε παρανομίες το Υπουργείο και την Αστυνομία, γιατί δεν επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν τον καταδικασθέντα, ναζιστή, υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, του οποίου η μόνη υποχρέωση ήταν να παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στην Ελληνική Αστυνομία, καλούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάξει την σύλληψη των αστυνομικών που «διακριτικά» βρίσκονταν έξω από το σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και των υπολοίπων καταδικασθέντων στελεχών της.

Τόσο διακριτικά που όλος ο Τύπος (ποιος να το διέρρεε άραγε;) γράφει εδώ και δυο εβδομάδες για την ετοιμότητα σύλληψης μετά την πιθανή δικαστική απόφαση.

Το μόνο που απομένει είναι να δώσουμε δημόσια συγχαρητήρια για μια ακόμη μεγαλειώδη «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή της διαφυγής του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης.

Τέλος, κρατάμε για πιθανή μελλοντική υπενθύμιση από την απάντηση του Υπουργείου ότι «στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα!»… και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «εξαφάνισης» του Χρήστου Παππά : «Όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου»
Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «εξαφάνισης» του Χρήστου Παππά
Τον Αύγουστο του 2015, οι περιοριστικοί όροι για τον Χρήστο Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι καθώς έπρεπε να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι τότε (1, 10 και 20 του μηνός), ενώ δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στην κατοικία του στου Παπάγου.

Την 1η Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο τοπικό τμήμα ως όφειλε, η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Και προσθέτει: «Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου.

Όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη, να τους ενημερώσουμε, ότι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου.

Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να “ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας”, αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται “η επόμενη φορά να είναι αλλιώς”».

Κριτική και από το ΚΙΝΑΛ: «Που είναι ο Παππάς;». Το επιτελικό κράτος κατάφερε να τον χάσει

Ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής:

“Το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέρρεε πως, μετά την απόφαση για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, είχε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις του για να εμποδίσει τους καταδικασθέντες από κάθε δυνατότητα αποφυγής της σύλληψής τους.

Τώρα πια, η αναζήτηση του Χρήστου Παππά για να εκτελεστεί η εις βάρος του ποινή κάθειρξης, γκρεμίζει το επιτυχές προσωπείο που επικοινωνιακά έκτιζε το υπουργείο.

Είναι προφανές ότι το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ δεν μπορεί να ασκήσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες του.

Σε πρόσφατες εποχές και σε παρόμοιες υποθέσεις διαφυγής καταδικασθέντων ή αναζητουμένων, μόνιμη απαίτηση της αντιπολίτευσης ήταν η παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αστυνομίας.

Εμείς θα πούμε σήμερα, σοβαρευτείτε και βρείτε άμεσα τον καταζητούμενο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση”.

Τον γύρο του κόσμου κάνει το φιάσκο 

Η ισπανική  LA RAZON

“Ένας από τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής έφυγε για να αποφύγει τη φυλακή. Ο Χρήστος Παππάς πιστεύει ότι θα κερδίσει την έφεση της ποινής” αναφέρει η εφημερίδα.

H γαλλική LE PARISIEN 

Grèce : le numéro 2 du parti néonazi Aube dorée prend la fuite pour éviter la prison La cour pénale d’Athènes a ordonné jeudi l’incarcération d’une trentaine de cadres de cette formation xénophobe pour le meurtre d’un rappeur antifasciste en 2013.

“Ελλάδα: Το νούμερο 2 του κόμματος της νεοναζί Χρυσής Αυγής φεύγει για να αποφύγει τη φυλακή. Το Ποινικό Δικαστήριο Αθηνών διέταξε την φυλάκιση 30 περίπου ηγετών αυτής της ξενοφοβικής ομάδας για τη δολοφονία ενός αντιφασίστα ράπερ το 2013”.

To γερμανικό SPIEGEL 

Vizechef der Goldenen Morgenröte flieht vor Festnahme Die Spitze der griechischen Neonazipartei Goldene Morgenröte ist wegen der Bildung einer kriminellen Vereinigung verurteilt worden. Doch Vizechef Christos Pappas entzieht sich der Festnahme.

“Ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής ξεφεύγει από τη σύλληψη Ο επικεφαλής του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Xρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά ο αναπληρωτής αρχηγός Χρήστος Παππάς αποφεύγει τη σύλληψη”

O Βρετανικός GUARDIAN που φιλοξενεί την ίδια φωτογραφία του Χρήστου Παππά με την Parisien Golden Dawn deputy leader evades arrest after jail sentence Greek neo-Nazi ideologue Christos Pappas will not turn himself in, says lawyer

O Βρετανικός GUARDIAN που φιλοξενεί την ίδια φωτογραφία του Χρήστου Παππά με την Parisien Golden Dawn deputy leader evades arrest after jail sentence Greek neo-Nazi ideologue Christos Pappas will not turn himself in, says lawyer

“Ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής αποφεύγει τη σύλληψη μετά από ποινή φυλάκισης Ο Έλληνας νεοναζί ιδεολόγος Χρήστος Παππάς δεν θα παραδοθεί, λέει ο δικηγόρος”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ