Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Σοκαριστική παραδοχή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Οι γιατροί ήδη επιλέγουν ποιος θα ζήσει!

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έδωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος, ο οποίος ανέφερε ότι μεταφέρουν πλέον ασθενείς από Γενικές ΜΕΘ Δημόσιων Νοσοκομείων, σε ΜΕΘ Ιδιωτικών, για να τις ελευθερώσουν και να τις αφιερώσουν αποκλειστικά στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, ενώ οι γιατροί έχουν φτάσει ήδη στη φάση που «επιλέγουν» ποιος θα ζήσει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκαριστική παραδοχή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Οι γιατροί ήδη επιλέγουν ποιος θα ζήσει!

Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, υπάρχουν περιστατικά ηλικιωμένων που νοσούν από κορωνοϊό και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ:

“Είχαμε περιστατικό ηλικιωμένου ασθενούς στο Παπανικολάου, ο οποίος ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να μπει σε ΜΕΘ απαραιτήτως, και ίσως τότε, ίσως ζούσε για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη. Ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ, διότι θα καταλάμβανε κρεβάτι για αρκετό διάστημα, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιον άλλο. Αν βάζαμε και τους τόσο ηλικιωμένους ανθρώπους σε ΜΕΘ θα είχαμε τελειώσει! Μπορούμε να πούμε ότι πλέον στα νοσοκομεία οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενείς από Γενικές ΜΕΘ των νοσοκομείων Γεννηματάς, Άγιος Παύλος, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν πλέον σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να ελευθερωθούν οι ΜΕΘ των Γενικών Νοσοκομείων και να μετατραπούν σε ΜΕΘ κορονοϊού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι πρώτες μέρες νοσηλείας των ασθενών που μεταφέρονται στα ιδιωτικά καλύπτονται από τον ΕΟΠΥ, μέσω ενός συγκεκριμένου τιμολογίου.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξυπηρετούσαν σοβαρά χειρουργεία από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο από το Νομό Θεσσαλονίκης, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο πλέον εξαιτίας της έλλειψης Γενικών ΜΕΘ. Έτσι λοιπόν, προκύπτει μία σειρά από ζητήματα. Τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δεν είναι σε θέση να κάνουν σοβαρά χειρουργεία χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως, κάποιο ογκολογικό χειρουργείο ή κάποιο χειρουργείο από ένα σοβαρό ατύχημα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ΜΕΘ σε αριθμούς:

Αυτή τη στιγμή, διαθέσιμες γενικές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι:

10 στο Ιπποκράτειο 2 στον Άγιο Δημήτριο 7 στο Παπανικολάου 4 στο ΑΧΕΠΑ 8 στο Παπαγεωργίου

Σύνολο: 31

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού έχουν σχεδόν γεμίσει. Οι ΜΕΘ που άλλαξαν λειτουργία άνοιξαν τη μια ημέρα και την άλλη γέμισαν με περιστατικά κορωνοϊού.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

ΑΧΕΠΑ: 20 νοσηλευόμενοι. 5 κενά. Παπανικολάου: 25 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό. Παπαγεωργίου: 8 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό. Αναπτύχθηκαν δύο κλίνες οι οποίες γέμισαν αμέσως. Μάλιστα είναι ακόμη ένας διασωληνωμένος ασθενής με κορονοιο στη μονάδα εμφραγμάτων. Σύνολο: 9 νοσηλευόμενοι. Άγιος Δημήτριος: 4 νοσηλευόμενοι. 2 κενά. Άγιος Παύλος: 2 νοσηλευόμενοι. 6 κενά. Γεννηματάς: 10 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό. Στρατιωτικό νοσοκομείο: 4 κλίνες κανένας νοσηλευόμενος

Απολογισμός:

Κλίνες ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ: 86. Νοσηλευόμενοι: 70 Κενά: 14.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ