Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού στην Κακιά Σκάλα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή την Παρασκευή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για ενδεχόμενο αδίκημα επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική παρέμβαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού στην Κακιά Σκάλα EUROKINISSI

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή την Παρασκευή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, αντικείμενο της έρευνας είναι η κατασκευή του αναχώματος, που τελικά αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και πιο συγκεκριμένα εάν υπήρξαν ατέλειες και εάν υφίστατο υποχρέωση συντήρησης.

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευή το dikastiko.gr, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, την Κυριακή θα δοθεί στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα και πριν από τις γιορτές αναμένεται να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία ο δρόμος.

«Κλειστές είναι οι 2 λωρίδες αυτή τη στιγμή και είναι ανοιχτή η μία. Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας και την Κυριακή αν όλα πάνε καλά θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν από τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε «εκπλήξεις» όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Παπανικόλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο βράχος έπεσε από 100 μέτρα ύψος σε περιοχή εκτός των ορίων παραχώρησης του έργου. «Οι φράχτες στα πρανή είναι από προηγούμενες εργολαβίες από παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός της παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Η συντήρηση του έργου εντός των ορίων είναι δική μας. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες», είπε και πρόσθεσε πως εκτός των ορίων η ευθύνη είναι του υπουργείου και για να υπάρξει επέμβαση εκτός ορίων πρέπει να υπάρξει εντολή από το Δημόσιο.

Κακιά Σκάλα

ERTNEWS

Κακιά Σκάλα: Επιτροπή διερεύνησης για τη διακοπή της κυκλοφορίας

Επιτροπή με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020 και θα υποβάλει το πόρισμα της ,το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.

Έργο της Επιτροπής Διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ