Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Sports Pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές της Α’ Γυμνασίου – Αναλυτικά τα κριτήρια

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Sports Pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές της Α’ Γυμνασίου – Αναλυτικά τα κριτήρια EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι έρχεται voucher, το λεγομενο sports pass, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ύψους 300 ευρώ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το νέο voucher έχει ως στόχο να ενισχύσει την άθληση και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Sports Pass: Εισοδηματικά τα κριτήρια

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Sports Pass

eurokinissi

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

“Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ