Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Σφοδρή αντεπίθεση Κασσελάκη στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: “Νόμιζα ότι είχε αυτοκαταργηθεί” είπε – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα επίθεση από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δικαστικών λειτουργών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σφοδρή αντεπίθεση Κασσελάκη στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: “Νόμιζα ότι είχε αυτοκαταργηθεί” είπε – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Την σφοδρή απάντησή του έδωσε, μέσα από ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, για την ανακοίνωση- καταπέλτη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ).

Όπως ισχυρίστηκε σε βίντεο που ανάρτησε , υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες, όπως ισχυρίζεται,  δεν έχει παρέμβει επαρκώς η Δικαιοσύνη και μάλιστα απαρίθμησε μερικές απο αυτές.: «Μόλις είπα ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου. Λυπάμαι για την πράξη. Αλλά παράλληλα χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, που θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Είχε προηγηθεί η συναίσεσή του σε παρότρυνση απο παραβρισκόμενη σε ομιλία τουνα «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων”, που οδήγησαν στην ανακοίνωση- καταπέλτη από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ).

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισήμανε έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς και καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το «πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

ΕνΔΕ για δηλώσεις Κασσελάκη: Αναλυτικά, η ανακοίνωση της

“Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας ομιλίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ του ιδίου και μίας πολίτη, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έλαβε χώρα ο ακόλουθος άμεσος δημόσιος διάλογος: πολίτης απευθυνόμενη στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της παραδίδει το μικρόφωνο: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα» και ευθύς, αμέσως, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης της απαντά στο μικρόφωνο: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.

Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ