Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

“Ως εδώ” λένε οι δικηγόροι για τις “λίστες της ντροπής” στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

Ζητούν για άλλη μία φορά άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής όπως καταγγέλλουν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ως εδώ” λένε οι δικηγόροι για τις “λίστες της ντροπής” στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών dsa.gr

Νέα κραυγή απόγνωσης εκπέμπουν οι δικηγόροι για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών με τις “λίστες της ντροπής”, όπου αναγκάζονται – όπως και δεκάδες πολίτες – να προσέρχονται έξω από αυτό από τα… μαύρα μεσάνυχτα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μία κόλλα χαρτί για να πάρουν προτεραιότητα εξυπηρέτησης.

Η τραγική κατάσταση έχει επισημανθεί εδώ και μήνες όπως έγραψε το dikastiko.gr χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια βελτίωση.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) «παρά το ότι έχουμε πολλαπλώς καταγγείλει τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται διαρκώς επιδεινώνεται».

Τονίζεται συγκεκριμένα πως «οι “λίστες της ντροπής”, που αναγκάζονται δικηγόροι, αλλά και πολίτες να σχηματίσουν από τα “μαύρα μεσάνυχτα”, προκειμένου να καταθέσουν εγγραπτέες πράξεις τηρώντας την αρχή της χρονικής προτεραιότητας, που ισχύει στο εμπράγματο δίκαιο, θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπεια και δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές μας».

Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

eurokinissi

Οι «λίστες της ντροπής»: Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής

«Οι χρόνιες καθυστερήσεις, η ακραία υποστελέχωση, και η κόλουρη ηλεκτρονική κατάθεση συνθέτουν μια αλγεινή πραγματικότητα, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής» υπογραμμίζουν οι δικηγόροι.

Και επισημαίνουν: «Επειδή η ταλαιπωρία δικηγόρων και πολιτών δεν έχει προηγούμενο, για μια ακόμα φορά, με τον πλέον έντονο τρόπο, το δικηγορικό σώμα ζητεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλειφθεί αυτή η κατάσταση, που προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες, απάδει στην αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και τραυματίζει την οικονομία της χώρας».

Τα προβλήματα με τις ουρές έξω από κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία είχε εξάλλου επισημανθεί και σε κοινή συνέντευξη δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών τον περασμένο Μάρτιο σύμφωνα με το dikastiko.gr όπου είχε επισημανθεί επίσης και το «αγκάθι» στις καθυστερήσεις για έκδοση ενός απλού πιστοποιητικού που μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 12 μήνες!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ