Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΣτΕ: Δεν αναστέλλει την απόφαση για αναστολή εργασίας χωρίς μισθό κατά των υγειονομικών

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής της απόφασης που είχαν υποβάλλει υγειονομικοί δημοσιών νοσοκομείων της χώρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣτΕ: Δεν αναστέλλει την απόφαση για αναστολή εργασίας χωρίς μισθό κατά των υγειονομικών dikastiko

Κι άλλη απόφαση (μετά απο αυτή για την ΕΜΑΚ και προ 2 ημερών όπου απέρριψε αιτημα για προσωρινό πάγωμα που υπέβαλλαν μεμονωμένα 115 υγειονομικοί) και μάλιστα με αυξημένη αξία, υπερ του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣτΕ: Ισχύει η αναστολή εργασίας χωρίς μισθό κατά των υγειονομικών

Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε το αίτημα υγεινομιοκών δημοσίων νοσοκομείων για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα, άνευ αποδοχών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη δικαστική κρίση υπέρ του μέτρου ενω εκκρεμεί στις 8 Οκτωβρίου η συζήτηση επι της της κύριας αίτησης ακύρωσης των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. ΣτΕ: Ισχύει η αναστολή εργασίας χωρίς μισθό κατά των υγειονομικών

Προσφυγές

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη αίτηση έχει υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Πρόκειται για αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στο δικόγραφο αναφέρεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία. ΣτΕ: Ισχύει η αναστολή εργασίας χωρίς μισθό κατά των υγειονομικών

Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «ουδέποτε υπήρξε αρνητική στο ζήτημα του εμβολιασμού καθώς από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν, αποτέλεσμα δε της στάσης μας είναι και το γεγονός, ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στην δημόσια υγεία πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ