Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΣΑ η διημερίδα “Οι νέοι νομικοί και τα σύγχρονα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου” – ΦΩΤΟ

"Η Διημερίδα είχε σκοπό, εκτός των άλλων, να αναδείξει την αξία των νέων ποινικολόγων ως αντίβαρο στον ευτελισμό του ποινικού συστήματος", ανέφερε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρίστος Μυλωνόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΣΑ η διημερίδα “Οι νέοι νομικοί και τα σύγχρονα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου” – ΦΩΤΟ Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 και 18 Φεβρουαρίου η διημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου με θέμα “Οι νέοι νομικοί και τα σύγχρονα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου”.

Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας, εκπροσωπώντας την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Ιωάννης Γλύκας, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Ιωάννης Ηρειώτης. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Διημερίδα "Οι νέοι νομικοί και τα σύγχρονα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου"

Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου

Οι εργασίες της Διημερίδας διεξήχθησαν υπό την προεδρία του Γεωργίου Τριανταφύλλου, Αν. Καθηγητή στο ΕΚΠΑ, του Θεμιστοκλή Σοφού, ΔΝ Δικηγόρου, Γεν. Γραμματέα του Ινστιτούτου και του Στέφανου Στανέλλου, ΔΝ Δικηγόρου, Ταμία του Ινστιτούτου, ενώ τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Ειδικός Επιστήμων του ΔΠΘ και Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Ιωάννης Μοροζίνης.

Οι εισηγήσεις των νέων επιστημόνων κάλυψαν τις ενότητες: Ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο, Δικηγορικό λειτούργημα και ποινικό δίκαιο, Διαδικτυακά εγκλήματα και Δίκαιο ποινών και ήταν πραγματικά εντυπωσιακές σε ποιότητα, ενημέρωση και βαθύτητα σκέψης.

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρίστος Μυλωνόπουλος, “η Διημερίδα είχε σκοπό, εκτός των άλλων, να αναδείξει την αξία των νέων ποινικολόγων ως αντίβαρο στον ευτελισμό του ποινικού συστήματος από τα στρεβλά πρότυπα θρασύτητας και αμάθειας που υποβάλλονται ενίοτε από τα ΜΜΕ και τα οποία δεν πρέπει να αποθαρρύνουν όσους πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά”.

“Η μεγάλη επιτυχία της Διημερίδας και τα πολυάριθμα αιτήματα συμμετοχής που υποβλήθηκαν, μας προσανατολίζει σε διοργάνωση μιας νέας παρόμοιας εκδήλωσης και ενδεχομένως στην καθιέρωσή της κάθε χρόνο”, ανέφερε.

Διημερίδα "Οι νέοι νομικοί και τα σύγχρονα ζητήματα του Ποινικού Δικαίου"

Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ