Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Στην ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης – ΦΩΤΟ

"Όταν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας, έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών, άρα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό αυτό που προσφέρετε" ανέφερε κατά την ομιλία του. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην ορκωμοσία νέων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης – ΦΩΤΟ yptp.gr

Στην ορκωμοσία των νέων αξιωματικών της ΕΛΑΣ παρευρέθηκε την Παρασκευή ο υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ειδικότερα, στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, ο κ. Λαλούσης επέδωσε τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’, ενώ τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωποι, Συνδικαλιστικών ενώσεων, Αστυνομίας της Κύπρου, πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λαλούσης ορκωμοσία ΕΛΑΣ

yptp.gr

Λαλούσης στην ορκωμοσία των αξιωματικών: “Όταν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας”

Αναλυτικά, στο χαιρετισμό του κατά την  ο κ. Χαράλαμπος Λαλούσης ανέφερε τα εξής:    

«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τους νέους Αξιωματικούς μας, ιστορική στιγμή για τη Σχολή και ιστορική στιγμή για τους συγγενείς και φίλους των νέων Αξιωματικών της Αστυνομίας. 

Ξέρω ότι έχουν υποχρεώσεις και έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέσα από μελέτη, μέσα από εξετάσεις για να είναι σήμερα εδώ, να ορκίζονται και να τους αποδίδεται το σύμβολο τιμής του Αξιωματικού της Αστυνομίας, το τιμημένο ξίφος. Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας και που τολμήσατε, προσπαθήσατε και πήρατε όλα αυτά εφόδια γνώσης.

Αυτό θέλουμε μια σύγχρονη αστυνομία, καλά εκπαιδευμένη, η οποία να είναι ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση ποτέ δεν σταματάει. Και η Αστυνομία είναι ένας επιστημονικός κλάδος, που πρέπει συνέχεια να προοδεύει μέσα από την υψηλή εκπαίδευση και τη χρησιμοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας για την καταπολέμηση των παραβατικών και  εγκληματικών πράξεων.

Με την ευκαιρία αυτή μου δίνεται μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον προηγούμενο Υπουργό τον κ. ο Θεοδωρικάκο, ο οποίος επί δύο χρόνια πραγματικά έκανε τεράστιο έργο. Και τον ευχαριστώ για την προσπάθεια που έκανε γιατί όλο αυτό που κάνετε, όλοι εσείς,  υπηρετείτε τον πολίτη. 

Υπηρετείτε την ασφάλεια των πολιτών και το αίσθημα ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό αγαθό σε μια κοινωνία η ασφάλεια. Όταν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας, έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών, άρα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό αυτό που προσφέρετε. 

Να το κάνετε κατά δίκαιο τρόπο και μέσα από τις Αρχές και αξίες που μάθατε. Και  αυτό είναι το σημαντικό που η Σχολή σας έδωσε: Πέρα από την μόρφωση, τις Αρχές και τις αξίες που πρέπει να υπηρετείτε. Τις Αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, τις Αρχές και τις αξίες σεβασμού προς τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ