Στο αρχείο οι καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις υποθέσεις Βελόπουλου και Νίκου Παππά

Τι αναφέρουν τα πορίσματα της Αρχής, που ολοκληρώθηκαν από τον προϊστάμενο της Χ. Βουρλιώτη.

NEWSROOM
Στο αρχείο οι καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στις υποθέσεις Βελόπουλου και Νίκου Παππά

Κανένα στοιχείο για να προχωρήσει η έρευνα για «μαύρο χρήμα» στην «Ελληνική Λύση» δεν εντόπισε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αρχειοθέτησε την υπόθεση που αφορούσε τις καταγγελίες δύο πρώην βουλευτών, ενώ ανάλογη υπήρξε η απόφαση της Αρχής σχετικά με δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την «Ελληνική Λύση» ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και οι βουλευτές που τον κατήγγειλαν.

Συγκεκριμένα την παρέμβαση του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσαν οι αναφορές βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» για «μαύρα» χρήματα που έδιναν στο κόμμα.

eurokinissi

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη διεξάχθηκε η έρευνα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος έχει προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά του πρώην βουλευτή του Αντώνη Μυλωνάκη, ο οποίος ήταν ένας εξ αυτών που σε δημόσιες τοποθετήσεις του χαρακτήρισε το κόμμα «εγκληματική οργάνωση» και υποστήριξε πως οι βουλευτές έδιναν «μαύρα» κάθε μήνα 500 ευρώ της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης είχε μάλιστα αναφέρει πως έδωσε «μαύρα» 25.000 ευρώ στον Κυριάκο Βελόπουλο, πράξη που χαρακτήρισε ως «νταβατζιλίκι», ενώ διερωτήθηκε πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

EUROKINISSI

Έρευνα για «μαύρο χρήμα»: Υπόθεση Παππά

Στο αρχείο οδηγήθηκε και η έρευνα της Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που είχε ξεκινήσει μετά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκε η πορεία των τριών εκατομμυρίων ευρώ που κατά τον Χρήστο Καλογρίτσα του δόθηκαν από την οικογένεια Χούρι έπειτα από μεσολάβηση του Νίκου Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016. Η έρευνα δεν οδήγησε σε στοιχεία που να καταδεικνύουν δωροληψία από πλευράς του κ. Παππά, αλλά ούτε και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τους Χούρι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ