Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Στο εδώλιο ο π. Αντώνιος για τις πλημμεληματικές κατηγορίες

Τι κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες για τις κατηγορίες που αφορούν σωματικές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο ο π. Αντώνιος για τις πλημμεληματικές κατηγορίες eurokinissi
Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης του πατέρα Αντωνίου και 7 εργαζομένων στην «Κιβωτό του Κόσμου» για τη δικογραφία που αφορά σωματικές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στην οργάνωση.
Πρώτη κατέθεσε η Σαμάνθα Στρατιδάκη, ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη.
«Κλήθηκα να ερευνήσω έξι αναφορές από τον Απρίλιο του 2022. Πρώην φιλοξενούμενη, μας μίλησε κυρίως η δομή του Πειραιά και μας είπε πως υπήρχε ταπεινωτική μεταχείριση προς τα παιδιά, πως τα ακινητοποιούσαν βίαια, τα έβαζαν σε απομόνωση. Μας είπε πως σε ηλικία 16 ετών που μπήκε στο δομή της αφαιρέθηκε το κινητό, ότι τα παιδιά υπόκειντο σε ένα σύστημα δημόσιας αξιολόγησης κάθε εβδομάδα για να μπορούν να βγουν ας πούμε μια βόλτα με φίλους».
Όπως εξήγησε, από την έρευνα διαπίστωσαν ότι «συστηματικά παρεμποδιζόταν η επικοινωνία με τους γονείς και αυτή γινόταν μόνο στα κεντρικά γραφεία της δομής και μόνο σε εργάσιμες ώρες. Διαπιστώσαμε ότι συστηματικά εμποδιζόταν η επικοινωνία. Επιπλέον ήταν στην κρίση του πατρός Αντωνίου το ποια παιδιά μπορούσαν να πάνε σχολείο. Ο πατήρ Αντώνιος άλλαζε τα ονόματα των παιδιών, ακόμα κι αν ήταν χριστιανικά. Δεν το έχουμε ξανασυναντήσει, είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οργάνωσης, σηματοδοτούσε μία «αποπομπή» της προηγούμενης ζωής τους, συμβολικά ότι ξαναβαφτίζεσαι, έτσι το ερμηνεύω».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ