Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Στο εδώλιο του Εφετείου δημοτικός σύμβουλος που κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απόπειρα απάτης

Πρωτόδικα ο 57χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο του Εφετείου δημοτικός σύμβουλος που κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απόπειρα απάτης Pixabay

Στο εδώλιο του Εφετείου θα καθίσει δημοτικός σύμβουλος που κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και απόπειρα απάτης.

Συγκεκριμένα ο 57χρονος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 5 Δεκεμβρίου. 

Στο εδώλιο του Εφετείου δημοτικός σύμβουλος: Είπε ψέματα ότι δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο ενώ είχε 5 διαμερίσματα

Ο 57χρονος κατηγορείται ειδικότερα ότι ενώ βρισκόταν εντός του δικαστικού μεγάρου, στις 19  Σεπτεμβρίου 2017 ψευδομαρτύρησε εν γνώσει του.

Ενώ εξεταζόταν ως διάδικος ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί ένορκη εξέταση, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου (Εκούσια Δικαιοδοσία) του 2017 με την οποία υποχρεώθηκε να παρουσιαστεί στο ίδιο Δικαστήριο και να υποβάλει κατάλογο των περιουσιακών του στοιχείων, δίνοντας συγχρόνως βεβαιωτικό όρκο, αυτός εμφανίστηκε ενώπιον του κ. Ειρηνοδίκη Ρόδου και σύμφωνα με απόφαση (πρακτικών) του Ειρηνοδικείου Ρόδου, δήλωσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα και συγκεκριμένα ότι:

«Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι είναι αλήθεια ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν παρέλειψα να αναφέρω κανένα, κατέβαλα κάθε προσπάθεια για την εξακρίβωση αυτού, δεν έχω δε μεταβιβάσει κανένα μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής, που βεβαιώνει την απαίτηση της αιτούσας».

Στο εδώλιο του Εφετείου δημοτικός σύμβουλος

Pixabay

Σύμφωνα με τη τη dimokratiki.gr, τα παραπάνω ήταν ψευδή, καθώς αυτό αποδεικνύεται από κατασχετήρια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του 2022, όπου φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε το έτος 2017 στην πλήρη κυριότητά του, πέντε διαμερίσματα, καθώς και από το ΓΕΜΗ που αποδεικνύεται ότι το έτος 2017 διατηρούσε ατομική επιχείρηση.

Επιπροσθέτως  κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από τετελεσμένη απάτη σε απόπειρα απάτης, έχοντας αποφασίσει να τελέσει με πρόθεση το αδίκημα της απάτης, επιχείρησε πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης της πράξης αυτής.

Ειδικότερα, έχοντας αποφασίσει να βλάψει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε παράλειψη με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, δήλωσε ψευδώς, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, ότι στερείται οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, προκειμένου να μην καταβάλει στον εγκαλούντα, το ποσό των 7.548,35 ευρώ, που του επιβλήθηκε ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου το 2014 και απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου το 2015 και με απόγραφο του Ειρηνοδικείου Ρόδου του 2016.

Ωστόσο η πράξη αυτή του κατηγορούμενου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς παρά τον  βεβαιωτικό όρκο και τη δήλωσή του περί μη κατοχής και κυριότητας περιουσιακών στοιχείων, ο εγκαλών επέβαλε με κατασχετήρια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας δικαστικού επιμελητή αναγκαστική κατάσχεση σε πέντε διαμερίσματα, τα οποία ο κατηγορούμενος είχε από το έτος 2017 στην πλήρη κυριότητά του και βρίσκονται σε αγρό στις Καλυθιές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ