Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Στο εφετείο η υπόθεση απατεώνα που παρουσιαζόταν ως έμπορος επίπλων και “φέσωσε” εταιρεία με 56.000 ευρώ

Ο 42χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εφετείο η υπόθεση απατεώνα που παρουσιαζόταν ως έμπορος επίπλων και “φέσωσε” εταιρεία με 56.000 ευρώ EUROKINISSI

Ως γνωστός έμπορος επίπλων της Ρόδου παρουσιάζονταν 42χρονος σε εταιρεία της Αθήνας από όπου κατάφερε να προμηθευτεί διάφορα έπιπλα συνολικής αξίας άνω των 56.000 ευρώ τα οποία δεν εξόφλησε ποτέ.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε από την υπεύθυνη της εταιρείας σε βάρος του 42χρονου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2021 καταδικάστηκε για απάτη κατ’ εξακολούθηση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, κατά της απόφασης αυτής ο 42χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα συνέβησαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2015. Τότε ο 42χρονος φέρεται να επικοινώνησε με την εταιρεία επίπλων στην Αθήνα και αφού συστήθηκε ως γνωστός έμπορος επίπλων στο νησί της Ρόδου άρχισε τις παραγγελίες.

Στην αρχή ο 42χρονος ζητούσε να του αποσταλούν μικρά έπιπλα τα οποία φρόντιζε να εξοφλεί αμέσως, όμως στη συνέχεια παρίστανε ψευδώς ότι οι οφειλές των πελατών του παρέμεναν ανεξόφλητες και έτσι αν και παραλάμβανε αυτά που είχε παραγγείλει δεν κατέβαλε στην υπεύθυνη της εταιρείας το αντίτιμο και ζητούσε πίστωση. Η τελευταία πειθόμενη από τον 42χρονο συνέχιζε να στέλνει τα έπιπλα που της ζητούσε και μάλιστα έστελνε σε δύο επιχειρήσεις με τις οποίες φέρονταν πως συνεργάζονταν ο κατηγορούμενος σε Ρόδο και σε ένα άλλο νησί της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση και του πρωτόδικου δικαστηρίου, από την εταιρεία επίπλων εκδόθηκαν 27 τιμολόγια συνολικής αξίας 56.197 ευρώ τα οποία δεν εξοφλήθηκαν από τον 42χρονο, ο οποίος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί του κατηγορούνταν και δύο γυναίκες που ήταν οι υπεύθυνες των επιχειρήσεων με τις οποίες φέρονταν ότι συνεργάζονταν ο 42χρονος.

Οι δύο γυναίκες κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στην απάτη κατ’ εξακολούθηση και κρίθηκαν αθώες από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) τον Οκτώβριο του 2021.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ