Στο σκαμνί για κακούργημα – και πάλι – ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο παρουσιαστής κρίθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ένοχος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τι είχε υποστηρίξει στην απολογία του

NEWSROOM
Στο σκαμνί για κακούργημα – και πάλι – ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο σκαμνί για κακούργημα – και πάλι – θα καθίσει ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος ο οποίος με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη μια από τις υποθέσεις ανάρτησης βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφο του, στο διαδίκτυο.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

fb

Ο ίδιος, πάντως, υποστήριξε ότι είχε ανεβάσει μεν τα σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι προ τριετίας τα κατέβασε και δεν γνωρίζει ποιος και εάν τα ανέβασε στη συνέχεια.

Η αλλαγή του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει και έγραψε το dikastiko.gr ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί μία από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον παρουσιαστή, υποστήριξε πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν έχει διαγράψει τον λογαριασμό του στις ιστοσελίδες πορνό που έχουν ανέβει τα ροζ βίντεο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αυτό που έκανε ήταν να αλλάξει το ψευδώνυμό του.

dikastiko

«Το καινούριο στοιχείο είναι ότι άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του. Κι εγώ όταν το αντιλήφθηκα έπεσα από τα σύννεφα. Αυτό συνέβη τώρα, αυτήν την εβδομάδα. Έγινε καταγγελία και παρατηρήσαμε ότι έχει τροποποιήσει το όνομα που χρησιμοποιούσε. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχεις κωδικούς, δεν μπορεί να το κάνει κάποιος τρίτος» ανέφερε.

«Ένας σώφρον άνθρωπος νομίζω ότι το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα διαγράψει όλα. Έχουν έρθει στην αντίληψή μου πολλά πράγματα, κάποια δεν τα αξιολογώ ποινικά, αλλά ανθρώπινα. Ποινικά δεν αλλάζει κάτι. Το αδίκημα είναι να κάνεις ανάρτηση, όχι να έχεις προφίλ. Η ιστοσελίδα είναι παράνομη, δεν τη διατηρεί αυτός, αυτός συμμετέχει», συμπλήρωσε.

Η κρίση του Δικαστηρίου για ενοχή Παναγιωτόπουλου

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το dikastiko.gr ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε πάντως ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με τριετή αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τη διαρροή βίντεο με την πρώην σύντροφό του.

Του επιβλήθηκαν ακόμα οι όροι της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του. Αντίθετα η πρώην σύντροφός του και καταγγέλλουσα έδωσε το παρών και μάλιστα ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αίτημα που έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι η πλευρά της καταγγέλλουσας ζήτησε ακόμα να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα και να παραπεμφθεί σε αρμόδιο δικαστήριο, κάτι που ωστόσο απέρριψε το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός παρουσιαστής αντιμετωπίζει διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για άλλες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ