Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών: Συμπληρωματική μήνυση κατά των προσώπων που αποφάσισαν την απομάκρυνση των βαγονιών

"Τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές" τόνισε εκ μέρους του Συλλόγου ο Χρήστος Κωνσταντινίδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών: Συμπληρωματική μήνυση κατά των προσώπων που αποφάσισαν την απομάκρυνση των βαγονιών Eurokinissi

O Σύλλογος Πληγέντων Τεμπών κατέθεσε σήμερα Παρασκευή  στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας συμπληρωματική μήνυση κατά των προσώπων που αποφάσισαν την απομάκρυνση των βαγονιών.

Συγκεκριμένα η μήνυση κατατέθηκε ονομαστικά κατά των υπουργών, του Περιφερειάρχη και όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία, στην οποία αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα βαγόνια και να γίνουν επιχωματώσεις στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, στην ΕΡΤ Λάρισας, εκ μέρους του Συλλόγου, “τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές“.

Οι συγγενείς των θυμάτων θα ενημερωθούν από τον εφέτη ανακριτή για τα αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας από το έδαφος στο σημείο της τραγωδίας και των ελέγχων στα συντρίμμια για ανθρώπινα υπολείμματα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η πρώτη μήνυση και η εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Τη συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από τη μήνυση γονέων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, διέταξε χθες ο διευθύνων

Η μήνυση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλή, παραγγέλνοντας τότε την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη διάσταση της μήνυσης περί «αλλοίωσης κρίσιμου αποδεικτικού υλικού», το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετικές αξιολογήσεις, ακόμη και στη «συγκάλυψη της ποινικής ευθύνης» των υπευθύνων για την τραγωδία.

Όπως και στην έτερη καταγγελλόμενη διάσταση ότι οι πράξεις έλαβαν χώρα «σε ύποπτο χρονικό διάστημα», προτού δηλαδή αναλάβει καθήκοντα ο Εφέτης Ανακριτής.

Στο πλαίσιο αυτό  διερευνήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους με την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας και μετά την απομάκρυνση των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών έγιναν εργασίες αποκατάστασης του χώρου που αφορούσαν στην αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ