Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Συμφωνία ΔΣΑ – Υπουργείου Εσωτερικών για το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών – Τί αλλάζει για τους δικηγόρους

Μετά από συνάντηση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη συμφωνήθηκε σειρά μέτρων με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συμφωνία ΔΣΑ – Υπουργείου Εσωτερικών για το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών – Τί αλλάζει για τους δικηγόρους

Η διεύρυνση του ωραρίου, η δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων και η ανάθεση έργου σε αυτούς για την εκκαθάριση των εκκρεμών φακέλων, είναι μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δικηγορικού Σύλλογο Αθηνών με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης δικηγόρων

Ειδικότερα, συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Η δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, το οποίο θα λειτουργεί εντός της Υπηρεσίας και καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου.

2. Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας κατά μία ώρα. Έτσι, το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων και των πολιτών από τις 08:00 – 14:00 (αντί 08:00 – 13:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα).

3. Η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο πλαίσιο του οποίου θα ανατεθεί σε δικηγόρους η υποστήριξη του έργου του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και η εκκαθάριση των εκκρεμών φακέλων, προς το σκοπό αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Πηγή: dsa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ