Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ποιοι είναι οι εξεταστές για το διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Στον ορισμό εξεταστών για το ∆ιαγωνισµό Υποψηφίων ∆ικηγόρων Α’ Εξεταστικής περιόδου 2021 προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι είναι οι εξεταστές για το διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες freepik

Σε απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολοµέλειας των Προέδρων των ∆ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ορίστηκαν οι εξεταστές για τον ∆ιαγωνισµό Υποψηφίων ∆ικηγόρων Α’ Εξεταστικής περιόδου 2021, ανά εφετειακή περιφέρεια και ανά μάθημα.

Οι εξεταστές ορίστηκαν μετά από πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της έδρας του οικείου Εφετείου, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Είναι δικηγόροι Παρ’ Αρείω Πάγω, με δεκαπενταετή τουλάχιστον άσκηση της δικηγορίας, μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που υπάγονται στο οικείο Εφετείο και δεν έχουν την ιδιότητα αιρετού εκπροσώπου Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως είχε αναφέρει το dikastiko.gr η συμμετοχή στις εξετάσεις των υποψηφίων δικηγόρων θα γίνει με πρόσθετα μέτρα λόγω πανδημίας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περάσει από self tests και να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση για έλεγχο κατά του κορονοϊού.

selftest

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοινώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα πιστώσει στους λογαριασμούς όλων των υποψηφίων το αντίτιμο του self test, σε περίπτωση που δεν θα διατίθεται από τα φαρμακεία δωρεάν με τον ΑΜΚΑ τους. Παράλληλα, τις ημέρες της εξέτασής τους υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι γενικοί κανόνες

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στην αίθουσα όπου διενεργείται ο διαγωνισμός κατά το χρόνο που έχει οριστεί για την εξέτασή τους και γίνεται η εξακρίβωση της ταυτότητας τους, με έλεγχο του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων. Υποψήφιος, που δεν είναι παρών στην αίθουσα, κατά τον χρόνο αυτό, αποκλείεται από το διαγωνισμό.

Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα επιχορηγηθούν οι δικηγόροι

Μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας σε κάθε εφετειακή περιφέρεια, η οικεία Οργανωτική Επιτροπή συντάσσει συγκεντρωτικό πίνακα που περιλαμβάνει τα ονοματεπώνυμα όλων των υποψηφίων, τη βαθμολογία σε κάθε μάθημα και τον μέσο όρο, που αποτελεί και τον τελικό βαθμό επίδοσης των υποψηφίων, με απόλυτη βαθμολογική σειρά , τον οποίο διαβιβάζει αμελητί στην Συντονιστική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, αποστέλλει και τα συνταχθέντα πρακτικά.

Οι εξεταστές και τα μέλη και ο Γραμματέας των Οργανωτικών Επιτροπών έχουν υποχρέωση να τηρούν μυστική τη βαθμολόγηση των υποψηφίων έναντι των υποψηφίων και οποιουδήποτε τρίτου.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μετά την περιέλευση σε αυτή των άνω πινάκων από όλες τις εφετειακές περιφέρειες, εκδίδει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού για το σύνολο των εφετειακών περιφερειών, με τους επιτυχόντες και αποτυχόντες του διαγωνισμού.

Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος ο οποίος έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας σε όλα τα μαθήματα τουλάχιστον έξι (6). Δεν θεωρείται επιτυχών, όποιος έλαβε βαθμό τρία ή μικρότερο σε οποιοδήποτε μάθημα ή τέσσερα σε περισσότερα από ένα μαθήματα, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 παρ. 2 του Κώδικα Δικηγόρων.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝapofasi-syntonistikis—orismos-exetaston-25.5.2021-1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ