Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Συμπλοκή στο Πέραμα: Οι γονείς του 18χρονου που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς της ΔΙΑΣ προχώρησαν σε καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη – ΦΩΤΟ

«Δεν εμπιστευόμαστε την πειθαρχική διερεύνηση της ΕΛΑΣ» δηλώνουν οι συνήγοροι της οικογένειας. Μετά την εξέλιξη αυτή η ανεξάρτητη Αρχή ως Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα εποπτεύει την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συμπλοκή στο Πέραμα: Οι γονείς του 18χρονου που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς της ΔΙΑΣ προχώρησαν σε καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη – ΦΩΤΟ eurokinissi

Συμπλοκή στο Πέραμα: Στα χέρια του Συνηγόρου του Πολίτη, ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, ανέθεσε την έρευνα της υπόθεσης η οικογένεια του 18χρονου που έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς επτά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη συμπλοκή στο Πέραμα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ειδικότερα, οι γονείς του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, Γιάννης και Μαρία Πάσσιου, μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά του κατέθεσαν, μαζί με τους συνηγόρους τους Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, έγγραφη καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη. Συμπλοκή στο Πέραμα

Συμπλοκή στο Πέραμα: Αίτημα της οικογένειας να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Αίτημα, όπως αναφέρεται, είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη και στην επιλογή τους αυτή οδηγήθηκαν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στις έρευνες της ΕΛΑΣ. «Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, ήρθε σήμερα με τους δικηγόρους της στον Συνήγορο του Πολίτη, για να καταθέσει καταγγελία, με την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη, ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητάμε δικαιοσύνη για τον Νίκο που δολοφονήθηκε στο Πέραμα από σφαίρες Αστυνομικών. Δεν εμπιστευόμαστε και το λέμε ξεκάθαρα, την πειθαρχική διερεύνηση της Ελληνικής Αστυνομίας και για αυτόν τον λόγο ήρθαμε εδώ προκειμένου πλέον η πειθαρχική διερεύνηση να τελεί υπό την εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του μηχανισμού» σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης, αμέσως μετά την κατάθεση των σχετικών εγγράφων της υπόθεσης.

«Πλέον μετά τη σημερινή μας κίνηση ο Συνήγορος θα μπορεί να εποπτεύει τη διαδικασία, να λαμβάνει έγγραφα, να κάνει δικές του ενέργειες, στις οποίες και εμείς από τη δίκη μας πλευρά θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Ζητάμε δικαιοσύνη τη στιγμή που η Αστυνομία λειτουργεί με τρόπο που απαλλάσσει τους Αστυνομικούς και που υιοθετεί τους αστυνομικούς ισχυρισμούς» πρόσθεσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Συμπλοκή στο Πέραμα

Ανέφερε μάλιστα ότι «παρότι υπάρχουν ανακριτικές παραγγελίες προκειμένου να πάρουμε αυτή τη στιγμή ακόμα και το στοιχειώδες, τις φωτογραφίες της σωρού του Νίκου που ληφθήκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, η ΔΕΕ εδώ και 12 μέρες δεν τις προωθεί στην ανακρίτρια. Έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα μειλ που πρέπει να σταλεί και ακόμα δεν μας τις δίνουν. Για αυτό το λόγο λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τις διαδικασίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ήρθαμε στον Συνήγορο του Πολίτη να ζητήσουμε Δικαιοσύνη. Θα πάμε παντού και θα πάμε τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το τέλος. Μέχρι να πάρουμε δικαιοσύνη για τον Νίκο».

Τους συνηγόρους της οικογένειας υποδέχτηκαν στα γραφεία της ανεξάρτητης Αρχής τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης όσο και η χειρίστρια της υπόθεσης κυρία Βίκυ Βασιλαντωνοπούλου, με την οποία συνομίλησαν για την υπόθεση. Συμπλοκή στο Πέραμα

Σημειώνεται ότι, το ποινικό σκέλος της υπόθεσης εκκρεμεί ενώπιον της Δ’ Ανακρίτριας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά με τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να κατηγορούνται για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ