Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Έχει όλες τις προϋποθέσεις – Συκοφαντήθηκε για να μη λάβει αναστολή

"Ποια ηθική και ποια δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει σε οποιδήποτε δικαστή να έχει τη δική του κρίση και αντικειμενικότητα να καταφεύγει σε μια απόφαση των 19 χρόνων του για να τον κρίνει στα 63;" τόνισε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Έχει όλες τις προϋποθέσεις – Συκοφαντήθηκε για να μη λάβει αναστολή

Στον «περιοδεύοντα θίασο που έχει κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης» μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, «για να μην δώσετε αναστολή», αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του πρώην γενικού γραμματέα της χρυσής αυγής και καταδικασμένου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ν.Μιχαλολιάκου. « Δεν το δικαιούνται το ανασταλτικό! Κατέφυγαν και σε συκοφαντίες για να τον διαλύσουν (τον Μιχαλολιάκο)», πρόσθεσε.

«Δεν έβαζε μπόμπες ο Μιχαλολιάκος»

«Αναφερθήκατε στο ποινικό μητρώο Μιχαλολιάκου», συνέχισε απευθυνόμενος στην πρόεδρο. «Εκείνο το πλημμέλημα προ 49 ετών, που ο Μιχαλολιάκος είχε μια καταδικαστική απόφαση, με ενθαρρύνει, μου δίνει κουράγιο γιατί το να καταφεύγετε σε απόφαση προ 49 ετών για να ευθυγραμμιστούν τα επιχειρήματα στο αίτημα πολιτικής αγωγής να μην δοθεί αναστολή στο Μιχαλολιάκο δείχνει αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων. ‘

Ήταν το ‘79 που ο Μιχαλολιάκος δεν είχε συμπληρώσει 22 του χρόνια. Η τέλεση πλημμελήματος ήταν στα 19 του χρόνια και ο Μιχαλολιάκος σήμερα είναι 63. Ποια ηθική και ποια δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει σε οποιδήποτε δικαστή να έχει τη δική του κρίση και αντικειμενικότητα να καταφεύγει σε μια απόφαση των 19 χρόνων του για να τον κρίνει στα 63;

Είπατε ότι πρόκειται για έκρηξη. Ποτέ αξιότιμε δικαστή δεν κατηγορήθηκε για έκρηξη, ούτε έβαλε μπόμπες σε κινηματογράφο, που έπαιζε ρωσικά έργα. ‘Εχει πάψει η Ρωσία να αποτελεί μήλον της έριδος των επιχειρημάτων του. Αυτό είναι δική τους λάσπη, δική τους εφεύρεση, στα αδύναμα επιχειρήματα που προσπαθούν να προβάλλουν στο δικαστήριο. Ο 63χρονος σήμερα Μιχαλολιάκος έχει όλες τις προϋποθέσεις η έφεση που θα ασκήσει να έχει αναστέλλουσα δύναμη”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ