Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Τ. Θεοδωρικάκος από Άρειο Πάγο: “Η σκευωρία κατέρρευσε – Θα τους πάω μέχρι τέλους” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

"Δεν παίζει κανείς με την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου" τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια θα κατατεθεί και μήνυση από τον γιο του υπουργού. "Ουδέν μεμπτό" λέει η ΕΛ.ΑΣ για το επίμαχο περιστατικό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τ. Θεοδωρικάκος από Άρειο Πάγο: “Η σκευωρία κατέρρευσε – Θα τους πάω μέχρι τέλους” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ eurokinissi

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου στον οποίο προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης και κατάθεσε μήνυση στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος όπως είπε αποστρατεύτηκε κατά τις τελευταίες κρίσεις στο Σώμα.

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που κατήγγειλε πιέσεις για απόκρυψη στοιχείων σε υπόθεση που φέρεται να αφορά τον γιο του υπουργού.

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια θα κατατεθεί και μήνυση από τον γιο του υπουργού προστασίας του πολίτη, αλλά και αγωγή ύψους 500.000 από τον κ. Θεοδωρικακο.

Κούγιας

eurokinissi

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον απόστρατο αστυνομικό για άθλια σκευωρία και ψέματα.

Θεοδωρικάκος: Θα τους πάω μέχρι τέλους. Το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη”

«Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις Αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών, πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό το σχετικό πόρισμα και δεν βρεθεί ουδέν μεμπτόν.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφία. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς .

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα με την τιμή και την υπόληψη του γιού μου και της οικογένειας μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει» είπε ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα ανέφερε ότι απόστρατος αστυνομικός κατήγγειλε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία είχε εμπλακεί συγγενικό του πρόσωπο. Ο υπουργός είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να κινηθεί νομικά.

ΕΛ.ΑΣ: “Δεν προέκυψε κάτι μεμπτό”

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό του Νοεμβρίου του 2021 στο οποίο φέρεται να ενεπλάκη ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 21 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ