Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τέμπη: Νέα στοιχεία κατέθεσαν συγγενείς των 57 θυμάτων – Αναμένονται “προσωποποιημένες” μηνύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Οι νέες μηνύσεις θα αφορούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Νέα στοιχεία κατέθεσαν συγγενείς των 57 θυμάτων – Αναμένονται “προσωποποιημένες” μηνύσεις – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Νέες μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες από συγγενείς των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, αναμένεται να είναι προσωποποιημένες και θα αφορούν σε συγκεκριμένους εκπροσώπους των Αρχών, οι οποίοι ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες, μετά το δυστύχημα. 

Το πρωί της Τετάρτης, συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν στον  Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, επιπλέον στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν με τη βοήθεια ειδικών πραγματογνωμόνων σχετικά με τις μηνύσεις για ενδεχόμενη συγκάλυψη πολιτικών ευθυνών.

Δειγματοληπτικός έλεγχος στο ιδιωτικό οικόπεδο

Την Παρασκευή αναμένεται κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», θα μεταβούν  στο ιδιωτικό οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα από τον χώρο του δυστυχήματος, προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα από το ιδιωτικό οικόπεδο θα μεταφερθούν κι αυτά στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Έφοδος στον ΟΣΕ

Όπως αποκάλυψε η «Ελευθερία», έγινε έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, ώστε να συγκριθούν με αυτά που έχει ήδη στα χέρια της η δικαιοσύνη.

.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ