Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: “Προσβλητικό φιλοδώρημα” οι αποζημιώσεις λέει ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Λ. Αποστολίδης – “H ανθρώπινη ζωή γίνεται ανταλλακτική αξία” – ΒΙΝΤΕΟ

Καταθέτει αίτημα επίσπευσης των διαδικασιών. Τι λέει για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που παραδόθηκε στον αρμόδιο υπουργό Γ. Γεραπετρίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: “Προσβλητικό φιλοδώρημα” οι αποζημιώσεις λέει ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Λ. Αποστολίδης – “H ανθρώπινη ζωή γίνεται ανταλλακτική αξία” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

“Προσβλητικό φιλοδώρημα” χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις της Hellenic Train στους επιζώντες και τις οικογένειες των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης, που εκπροσωπεί κάποιες από αυτές.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr  ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας Λουκάς Αποστολίδης ζητάει με αίτημά του από τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης.

H επίσκεψη Αποστολίδη ήταν προγραμματισμένη για πριν το Πάσχα και αναβλήθηκε μετά από αίτημα της εισαγγελίας. Πρόκειται για μια παρουσία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Λουκάς Αποστολίδης, ως συνήγορος οικογενειών θυμάτων, με δήλωσή του το προηγούμενο διάστημα στράφηκε κατά της διοίκησης της HELLENIC TRAIN, καταγγέλλοντας πως «στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο κ. Αποστολίδης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ πως «είναι προσβλητικός και ο τρόπος που δόθηκαν» χαρακτηρίζοντας προκλητικό τον τρόπο αξιολόγησης του κάθε παθόντα λέγοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή γίνεται ανταλλακτική αξία».

Έκανε μάλιστα λόγο για στάση που αποτελεί πρόκληση απέναντι στους νεκρούς αλλά και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται ακόμα και σήμερα αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε, το φως της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να πέφτει μόνο στους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και στους διοικούντες που αντικειμενικά και υποκειμενικά έχουν ευθύνες για τη συντήρηση του σιδηρόδρομου, για την ασφάλεια διακίνησης των επιβατών, για τον εκσυγχρονισμό τους, για την εκπαίδευση του προσωπικού.

Αποστολίδης για Τέμπη: Το πόρισμα της Επιτροπής να μην είναι έκθεση διάχυσης ευθυνών

«Πώς θα αφήσεις κάποιον με ένα πιστοποιητικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται πραγματικά στις ικανότητες και μιλάμε μετά απλώς για ανθρώπινα λάθη» αναρωτήθηκε ο κ. Αποστολίδης, επισημαίνοντας πως οι επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος και οι συγγενείς οικογενειών θυμάτων, που εκπροσωπεί, θέλουν επιτέλους να δουν αυτούς που διοικούν ότι πέφτει το φως της δικαιοσύνης πάνω τους και ας βρουν ποιος έχει ευθύνες και ποιος δεν έχει ευθύνες.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπε χαρακτηριστκά ότι ελπίζει «να μην είναι απλώς μια έκθεση διάχυσης των ευθυνών για το αμαρτωλό κράτος, για την αμαρτωλή διοίκηση. Εάν πράγματι υπάρχει μια γενική διάχυση των ευθυνών και δεν θα αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες σε αυτούς που διοικούν και σε όλη την ιεραρχία, τότε θα επαναλαμβάνεται συνεχώς αυτό το πράγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη το πόρισμα θα καταδείξει το πώς αντιλαμβάνονται οι εμπειρογνώμονες τις ευθύνες αυτού του τραγικού δυστυχήματος γιατί, όπως είπε, «δεν είναι ένα απλό δυστύχημα που έφυγε κάποιος νεκρός. Είναι 57 (νεκροί). Είναι ο ψυχικός πόνος που μένει πίσω στους γονείς, στους συγγενείς, τους φίλους αλλά και στην ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ