Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα πέντε νυν και πρώην στελέχη του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δυο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ ενώ για τις 19 και 20 Ιουνίου πήραν προθεσμία οι διευθυντές των διευθύνσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα πέντε νυν και πρώην στελέχη του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά  στελέχη του ΟΣΕ, μετά τις διώξεις που τους ασκήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, τις διώξεις σε βάρος των πέντε προσώπων, άσκησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και εποπτεύων την έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, έπειτα από συνεκτίμηση του αποδεικτικού υλικού από τον προανάκριση που διενεργεί ο Εφέτης Ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, είχαν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος  των Τεμπών, ωστόσο και οι πέντε ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δυο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ ενώ για τις 19 και 20 Ιουνίου πήραν προθεσμία οι διευθυντές των διευθύνσεων.

Και στους πέντε η ποινική δίωξη είναι για τη δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Τέμπη: Οι διώξεις

Θυμίζουμε ότι η δίωξη σχετίζεται με θέματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου όπως η απουσία τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας τη νύχτα της τραγωδίας, με τις ευθύνες για την μη λειτουργία των συστημάτων να «τρέχουν» σε βάθος εξαετίας καθώς δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων κατείχαν συγκεκριμένη διευθυντική θέση στον ΟΣΕ από το 2017.

Αναλυτικά οι διώξεις αφορούν στους πέντε συγκεκριμένους κατηγορούμενους:

Στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ από 21-3-2017 έως και 15-11-2019.

Στον Γενικό Διευθυντή της της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ από 1-12-2019 έως και 1-6-2020.

Στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-4-2017 έως και 30-9-2021

Στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από 1-10-2021 έως και σήμερα

Στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης από 1-10-2021 έως και σήμερα.

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ