Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Τέμπη: “Πειθάρχησα στις εντολές του διευθυντή μου” δήλωσε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επιμελητής υπογραμμίζει στο πόρισμα ότι του τηλεφώνησε ο διευθυντής του και τον παρότρυνε να χορηγήσει την αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: “Πειθάρχησα στις εντολές του διευθυντή μου” δήλωσε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Κατά του διευθυντή του στράφηκε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την επόμενη ημέρα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ολοκληρώθηκε εντός 24 ωρών, διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ την επόμενη ημέρα από την εθνική τραγωδία που “χτύπησε” τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο επιμελητής γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική, στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ φαίνεται ότι στρέφει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του -ο οποίος και τον παρότρυνε να υπογράψει την άδεια στο στέλεχος του ΟΣΕ.

“Έδειξα εμπιστοσύνη στον διευθυντή μου και πειθάρχησα στις εντολές του” φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ο γιατρός, ο οποίος εξηγεί στο πόρισμα της ΕΔΕ ότι δεν εξέτασε τον επιθεωρητή διότι τον είχε δει νωρίτερα ο διευθυντής του -ο οποίος τον γνώριζε ως ασθενή.

Ο επιμελητής υπογραμμίζει στο πόρισμα ότι του τηλεφώνησε ο διευθυντής του και τον παρότρυνε να χορηγήσει την αναρρωτική άδεια ενός μηνός, και εκείνος δείχνοντάς του εμπιστοσύνη δεν εξέτασε τον ασθενή.  Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι γνώριζε από το παρελθόν πως αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Τέμπη: Όπως υποστήριξε, επειδή ο διευθυντής του δεν εφημέρευε, υπέγραψε ο ίδιος 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επιμελητής γιατρός σημειώνει ότι επειδή ο διευθυντής του δεν εφημέρευε και δεν μπορούσε να εκδώσει γνωμάτευση, γι’ αυτό και υπέγραψε ο ίδιος το έγγραφο της άδειας.

Ο διευθυντής της κλινικής βρέθηκε στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, γι’ αυτό και έχει καταχωρηθεί το όνομα του επιθεωρητή του ΟΣΕ στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά στη συνέχεια δεν ακολουθήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να του δοθεί αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται ότι θα πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που να αποδεικνύουν ότι απαιτείται άδεια ενός μηνός για την ανάρρωση του.

Τέμπη

EUROKINISSI

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα αναμένεται να παραδώσει σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στο νοσοκομείο.

Εάν προκύψουν ευρήματα ενοχής, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι δύο γιατροί θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις ταυτόχρονα με την αποστολή του φακέλου με την ΕΔΕ στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ