Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας – ΒΙΝΤΕΟ

Πιθανή η μετάθεση της προθεσμίας του πορίσματος της εξεταστικής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για την εθνική τραγωδία των Τεμπών διαβιβάστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή.

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, θα έχουν τη δυνατότητα από αύριο να προσέρχονται στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής, και χωρίς να έχουν την δυνατότητα να βγάλουν αντίγραφα, θα μπορούν να κρατούν σημειώσεις και να ενημερωθούν για να εμπλουτίσουν τα πορίσματά τους.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της επιτροπής παρέλαβε το υπ’αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή: 1) μηνυτήριες αναφορές, 2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, 3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, 4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Mega.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών, μετά την διαβίβαση της δικογραφίας.

Δικογραφία Τεμπών στη Βουλή: Η δήλωση του πρ. της εξεταστικής Δημ. Μαρκόπουλου

«Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, η Γραμματεία της Επιτροπής παρέλαβε το υπ’αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή:

1) μηνυτήριες αναφορές, 2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, 3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, 4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Με νεότερο ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τον ακριβή χρόνο στον οποίο θα είναι στη διάθεσή σας προς ανάγνωση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ