Θάνου: Κέρδισα νέα προσωρινή διαταγή για την υπόθεση του ηχητικού Βγενόπουλου

Τι δηλώνει ο δικηγόρος Β. Καπερνάρος για τη διατήρηση της διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνου: Κέρδισα νέα προσωρινή διαταγή για την υπόθεση του ηχητικού Βγενόπουλου eurokinissi

Υπέρ της διατήρησης της προσωρινής διαταγής της 30ης Μαρτίου έως την έκδοση απόφασης τάχθηκε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Βασιλικής Θάνου κατά της ιστοσελίδας iefimerida.gr, του διευθυντή της και μίας δημοσιογράφου μετά την ανάρτηση που αφορούσε το ηχητικό Βγενόπουλου.

Με αφορμή το ηχητικό διατάχθηκε όπως έγραψε το dikastiko.gr και εισαγγελική έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία της Αθήνας, που αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας η οποία είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενοπούλου κατά της Βασιλικής Θάνου.

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου

eurokinissi

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Κέρδισα νέα προσωρινή διαταγή

Όπως πάντως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος «έως την έκδοση της απόφασης των Ασφαλιστικών, η Πρόεδρος, αποφάσισε την διατήρηση της από 30/3/2022 Προσωρινής Διαταγής, σύμφωνα με την οποία:

“Υποχρεώνει προσωρινά τον πρώτο των καθ’ ων Διευθυντή της ιστοσελίδας www.iefimerida.gr να αφαιρέσει από την εν λόγω ηλεκτρονική ιστοσελίδα την περιγραφόμενη στην αίτηση από 23-2-2022 και ώρα 08:49’ π.μ. ανάρτηση με τίτλο «Ντοκουμέντο: Ηχητικό του Βγενόπουλου «καίει» Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό – Πως τον εκβίαζαν», καθώς και κάθε άλλη υφιστάμενη και σχετική με το ως άνω δημοσίευμα ανάρτηση και 2) Απαγορεύει προσωρινά στους καθ’ ων, τη δημοσίευση στο μέλλον κάθε κειμένου (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), το οποίο θα περιέχει ισχυρισμούς προσβλητικούς της προσωπικότητας της αιτούσας, ιδίως δε ιδίου ή ανάλογου περιεχομένου με το ανωτέρω δημοσίευμα”».

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου

eurokinissi

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Β. Καπερνάρος- Παραπλανητικά τα περί ανάκλησης της διαταγής

Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου

eurokinissi

Ο κ. Καπερνάρος χαρακτηρίζει παραπλανητική και ψευδή δημοσίευση της ιστοσελίδας περί ανάκλησης της προσωρινής διαταγής. «Παρά την παραπλανητική και ψευδή δημοσίευση της καθ’ ης η αίτηση ιστοσελίδας, ουδόλως ανακλήθηκε η αρχική, ως άνω, απόφαση Χορήγησης Προσωρινής Διαταγής, παρά μόνον αφαιρέθηκε η φράση «ιδίως δε ιδίου ή ανάλογου περιεχομένου». Τούτο σημαίνει ότι η ιστοσελίδα δύναται να αναρτά μόνον ειδησεογραφικά κείμενα, προς ενημέρωση του κοινού, χωρίς όμως προσθήκη προσβλητικών ισχυρισμών και σχολίων της προσωπικότητας της Προέδρου Β. Θάνου!» αναφέρει.

Σύμφωνα επίσης με τον δικηγόρο «παρά την απόπειρα αλλοίωσης του περιεχομένου της αποφάσεως, από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, και η νεότερη αυτή απόφαση αναγνωρίζει το προσβλητικό του περιεχομένου των επίδικων δημοσιευμάτων», ενώ σημειώνει ότι «οι καθ’ ου η αίτηση, σε μία ακόμη έκφραση πλήρους υποτίμησης της δικαιοσύνης και των θεσμών της, καταφέρονται εις βάρος των λειτουργών της δικαιοσύνης, σχολιάζοντας και κρίνοντας τον τρόπο λήψης αποφάσεων».

Και στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερνάρος καταλήγει πως «η ιστοσελίδα iefimerida, απαγορεύεται να δημοσιεύσει οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο θα προσβάλλει, θα θίγει και θα συκοφαντεί την προσωπικότητα της Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, ενώ φυσικά δεν δύναται να αναδημοσιεύσει το κατάφωρα συκοφαντικό δημοσίευμα της 23/2/2022».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ