Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Θεοδωρικάκος: “Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πρώτη εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία”

Ο υπουργός χαιρέτησε έναν προς έναν τους αστυνομικούς που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τη βράδια τους και μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: “Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πρώτη εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία” minocp.gov.gr

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ στη λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Μαΐου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως ανέφερε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του, «η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πρώτη εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία».

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδευόταν στην επίσκεψη αυτή, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα και τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχο, Διονύση Κωστή. 

Θεοδωρικάκος

minocp.gov.gr

Θεοδωρικάκος: “Η δουλειά του αστυνομικού είναι κατ’ εξοχήν επικίνδυνη”

Ο υπουργός χαιρέτησε έναν προς έναν τους αστυνομικούς που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τη βράδια τους και μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που έχουν επιλυθεί τους τελευταίους 21 μήνες για τη στήριξη των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε θεσπίστηκαν: το νέο βαθμολόγιο αστυνομικών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ενισχύθηκε το ΤΑ.Π.Α.Σ.Α, αναγνωρίστηκαν 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης, αναβαθμίστηκε η εκπαίδευση και δόθηκε το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, τακτοποιήθηκε το ζήτημα των διημερεύσεων ενώ παράλληλα προχώρησε η ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ και του εξοπλισμού των αστυνομικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η δουλειά του αστυνομικού είναι κατ’ εξοχήν επικίνδυνη και χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και κατ’ επέκταση τη θέσπιση επιδόματος επικινδυνότητας ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ