Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη στον νομικό κόσμο: Πέθανε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Είχε επιλεγεί για την κρίσιμη θέση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θλίψη στον νομικό κόσμο: Πέθανε ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς – ΒΙΝΤΕΟ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Θλίψη στον νομικό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο γνωστός εργατολόγος,  Γιώργος Ρωμανιάς. Ο οικονομολόγος και τ. δικηγόρος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο Γιώργος Ρωμανιάς έπεσε ξαφνικά πριν από λίγο καιρό και έσπασε το ισχίο του. Ακολούθησε ένα βαρύ χειρουργείο το οποίο δεν πήγε καλά, καθώς η καρδιά του και τα νεφρά του δεν τον βοήθησαν όσο θα έπρεπε στην όλη διαδικασία. Ο ίδιος ωστόσο ήταν αρκετά καταβεβλημένος καθώς τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τη γυναίκα του.

Γιώργος Ρωμανιάς: Ποιος ήταν

Είχε σπουδάσει οικονομικά και νομικές επιστήμες παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Είχε ειδικευτεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την κρίσιμη θέση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.

 Γιώργος Ρωμανιάς

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΕΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού.

Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Διετέλεσε Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων όπως και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011.)

Ήταν πρώην μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ