Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Μένιος Φουρθιώτης: Επικαλέστηκε άρθρα στην εφημερίδα του ως αιτία για τους πυροβολισμούς και μίλησε για πρώην υπουργό

Τι κατάθεσε ο Μ. Φουρθιωτης για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του μια βδομάδα πριν τη σύλληψή του και πως τους αιτιολόγησε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μένιος Φουρθιώτης: Επικαλέστηκε άρθρα στην εφημερίδα του ως αιτία για τους πυροβολισμούς και μίλησε για πρώην υπουργό

Μία εβδομάδα πριν την σύλληψη του εμφανίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να θέσει σε γνώση των αστυνομικών πληροφορίες που είχε σχετικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του. Ο παρουσιαστής κατηγόρησε αστυνομικούς για την επίθεση, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι τον είχαν απειλήσει για να μη δημοσιεύσει συγκεκριμένο ρεπορτάζ στην εφημερίδα του, επικαλούμενοι δε την γνωριμία τους (οι αστυνομικοί) με δημοσιογράφο και πρωην υπουργό προ πολλών ετών.

φουρθιωτης δικαστηριο7

Το “ρεπορτάζ”

«Ως εκδότης της κυριακάτικης εφημερίδας «αποκαλυπτικά», έχω ρεπορτάζ το οποίο θα δημοσιευόταν από το Μάρτιο του 2020 ως κεντρικό εξώφυλλο με τίτλο «Οι αστυνομικοί φρουροί λειτουργούν ως μπράβοι σε επιχειρήσεις – εκ του νόμου παράνομο». Οι σύνοδοι οι οποίοι είχα τότε και με ακολουθούσαν όντες οι ίδιοι εντός του προσωπικού μου οχήματος άκουγαν τις συνομιλίες μου με τους συνεργάτες της εφημερίδας προκειμένου να προβούν στη σύνταξη και στα στοιχεία για την ανάδειξη του ρεπορτάζ. Αυτό που σας αναφέρω έγινε κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως και τις 31 Μαρτίου» κατάθεσε ο παρουσιαστής.

Ο παρουσιαστής στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικό που είχε με αστυνομικό και όπως υποστήριξε, ο αστυνομικός της δικής του φρουράς επιχείρησε να τον καλύψει, αφήνοντας τον να φύγει από το σημείο του διαπληκτισμού. Στη συνέχεια ο Μενιος Φουρθιώτης ανέφερε ότι δυο αστυνομικοί της φρουράς του γνώριζαν την πρόθεση του να δημοσιοποιήσει και το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Στο άκουσμα αυτό οι άνθρωποι αυτοί με πιεστικό τρόπο μου ζητά να μην προχωρήσω στην δημοσίευση του άρθρου. Περαιτέρω ο (…) ζήτησε 500 € μηνιαίως ως πρόσθετη αμοιβή για την φύλαξη μου πράγμα το οποίο κατήγγειλα στην υπηρεσία του. Ομοίως ο (…) μου ζήτησε 1500 € μηνιαίως προκειμένου να δεχθεί να οριστικοποιηθεί στην συνοδεία μου, προφασιζόμενός οτι έτσι συνηθίζεται, το οποίο επίσης κατήγγειλα στην υπηρεσία του. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της συνοδείας μου, που από μόνος του τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, με προειδοποιούσε συνεχώς να μην προβώ στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματός και να δημοσιεύσω το άρθρο» είπε ο παρουσιαστής.

Εν ενεργεία αστυνομικός”

Μάλιστα o Φουρθιώτης συμπλήρωσε ότι δυο αστυνομικοί της φρουράς του συνεργάζονται με έναν εν ενέργεια αστυνομικό, «ο οποίος τους τοποθετεί με μεροκάματο να φυλούν αποθήκες στην οδό Ορφέως, πίσω από την Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα και σε άλλα σημεία και επιχειρήσεις, όπως πάρκινγκ, γάμους, επιχειρηματίες». Ο παρουσιαστής έδωσε δε και όνομα, αλλά και κινητό τηλέφωνο προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν, ενώ ανέφερε πως ο ένας αστυνομικός του δουλεύει παράνομα σε εταιρία επίπλων.

«Ο (…) Με ενημέρωσε και με απείλησε, χρησιμοποιώντας πολιτικά πρόσωπα όπως τον τέως υπουργό και δημοσιογράφο ……. , ότι θα βρισκόμουν άσχημα μπλεγμένος» είπε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε ότι τον κάλεσε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αστυνομίας προκειμένου να αποσύρει τις κατηγορίες, σε διαφορετική περίπτωση, «μου δήλωσε ότι αν δεν το επράττα θα έβλεπα τι θα πάθω και τι θα μου συνέβαινε». Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι πανικοβλήθηκε και απέσυρε τις κατηγορίες.

«Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους σύνοδούς που κάνουν τις ίδιες δουλειές, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, όπως προείπα καταμηνύθηκαν καθώς έδωσαν από τα υπηρεσιακά e-mail τους τα απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα αιτημάτων μου για παροχή ασφαλείας, που περιείχαν τα πλήρη προσωπικά μου στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πανελληνίως και παγκοσμίως λόγω του διαδικτύου να γνωρίζουν άπαντες τους τόπους κατοικίας και εργασίας μου» είπε ο παρουσιαστής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ