Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Τι θα γίνει με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Οι κινήσεις των Εισαγγελέων Ανηλίκων

Διαβιβάστηκαν οι παραγγελίες προς αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς για να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειες της Καρολάιν και του πιλότου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι θα γίνει με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Οι κινήσεις των Εισαγγελέων Ανηλίκων

Έγιναν οι πρώτες κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, μετά την δολοφονία της μητέρας της στα Γλυκά Νερά και την ομολογία του πατέρα της σχετικά με το έγκλημα.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έχουν προχωρήσει την διαδικασία και ήδη έχουν διαβιβάσει τις απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τις δυο οικογένειες.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυο οικογένειες βρίσκονται σε συνεννόηση για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προκειμένου το κοριτσάκι να εγκατασταθεί κάπου μόνιμα.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η δικογραφία, είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών η οποία βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Στο πλαίσιο θα γίνει σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του πιλότου.

Σημειώνεται, ότι το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ