Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Τι θα γίνει με τις προθεσμίες μετά την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων – Οι ανακοινώσεις με τις νέες ημερομηνίες

Τι αναφέρουν Εφετεία και Πρωτοδικεία Αττικής λόγω της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι θα γίνει με τις προθεσμίες μετά την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων – Οι ανακοινώσεις με τις νέες ημερομηνίες EUROKINISSI

Ανακοινώσεις για τις νέες προθεσμίες που θα ισχύσουν σχετικά με υποθέσεις, οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να εκδικαστούν λόγω της κακοκαιρίας και της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης να μη λειτουργήσουν τα Δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) έκτακτες ανακοινώσεις εξέδωσαν το Εφετείο, το Διοικητικό Εφετείο, το Πρωτοδικείο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο για την λειτουργία τους και για παράταση προθεσμιών.

Τι αναφέρουν οι αποφάσεις:

Ένωση Διοικητικών Δικαστών

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέες προθεσμίες: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

Κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης (σχετική η από 5-2-2023 ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης) από τη Δευτέρα 6η και την Τρίτη 7η Φεβρουαρίου 2023 αναστέλλονται οι εργασίες του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατ’ εξαίρεση, θα είναι δυνατή η εξέταση από 12.00 το μεσημέρι των επειγουσών προσωρινών διαταγών. Οι ανωτέρω ημερομηνίες λογίζονται κατά πάντα ως αργίες, οι δε προθεσμίες που λήγουν κατ’ αυτές παρατείνονται μέχρι την επόμενη εργάσιμη μέρα (8-2-2023).

Επίσης, οι δηλώσεις περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο, για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 8-2-2023, είναι δυνατόν να υποβληθούν μέχρι τις 09.30 της ημερομηνίας αυτής.

Απόφαση αναίρεσης Εφετείου

Eurokinissi

Το Πρωτοδικείο Αθηνών

Μετά την ΥΑ του Υπ. Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες σε όλα τα δικαστήρια και εισαγγελίες σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια για την 6η και την 7η Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την Πράξη του Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, προθεσμίες προτάσεων και προσθήκης αντίκρουσης που θα συμπληρώνονταν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου παρατείνονται και ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2/2023. Για τα λοιπά Δικαστήρια πρέπει να εκδοθούν αντίστοιχες πράξεις.

έκδοση πιστοποιητικών

eurokinissi

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Από τη Δευτέρα 6.2.2023 και την Τρίτη 7.2.2023 αναστέλλονται οι εργασίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατ’ εξαίρεση, θα είναι δυνατή η εξέταση, από τις 12:00, μόνο των κατεπειγουσών αιτήσεων χορήγησης προσωρινής διαταγής. Οι ανωτέρω ημερομηνίες λογίζονται, κατά πάντα, ως αργίες και οι προθεσμίες που λήγουν σε αυτές, παρατείνονται μέχρι την επόμενη εργάσιμη μέρα (8.2.2023).

Επίσης, οι δηλώσεις του άρθρου 133 παρ. 2 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας [ν.2717/1999 (Α’ 97)], περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο, για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 8.2.2023, είναι δυνατόν να υποβληθούν μέχρι τις 09:30 της ημερομηνίας αυτής.

Απόφαση αναίρεσης Εφετείου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέες προθεσμίες: Το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Μετά την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται όλες οι εργασίες του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την 6η και την 7η  Φεβρουαρίου 2023, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αφού έλαβε υπόψη του την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης με αριθμό 1411 οικ. 5.2.2023, ανακοινώνει ότι αναστέλλονται, λόγω των αιφνίδιων και έντονων καιρικών φαινομένων, οι εργασίες του Δικαστηρίου την Δευτέρα, 6.2.2023, καθώς και την Τρίτη, 7.2.2023.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της εν λόγω αναστολής και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ανωτέρω υπουργική απόφαση:

* Στις πολιτικές δίκες

Δεν θα εκφωνηθούν οι προσδιορισθείσες υποθέσεις τακτικής διαδικασίας, ειδικών διαδικασιών, μικροδιαφορών, εκούσιας δικαιοδοσίας και ασφαλιστικών μέτρων, καθώς και οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών.

Σύμφωνα με την ΥΑ «Προσωρινές διαταγές των άρθρων 691Α και 781 ΚΠολΔ, καθώς και προσωρινές διαταγές ή διατάξεις αποφάσεων επί αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης σε υποθέσεις πάσης φύσεως και διαδικασίας, οι οποίες χορηγήθηκαν έως τη ματαιούμενη λόγω της αναστολής των δικών συζήτηση της σχετικής αίτησης, ή ορίστηκε ότι ισχύουν υπό τον όρο διεξαγωγής της συζήτησης αυτής, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι τη νέα δικάσιμο της προσωρινής διαταγής ή της κύριας αίτησης, όποτε αυτή ορισθεί κατά τα κατωτέρω».

Όλες οι υποθέσεις που θα αποσυρθούν, θα προσδιορισθούν αυτεπάγγελτα οίκοθεν με Πράξη της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης και με ενημέρωση της πλατφόρμας solon.gov.gr, η οποία θα επέχει θέση κλήτευσης όλων των διαδίκων.

Οι προθεσμίες κλεισίματος φακέλων όλων των διαδικασιών, που λήγουν την Δευτέρα,6.2.2023, παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα, 13.2.2023 και οι προθεσμίες κλεισίματος φακέλων που λήγουν την Τρίτη, 7.2.2023, παρατείνονται μέχρι την Τρίτη, 14.2.2023.

Δολοφόνησε τη γιαγιά του

eurokinissi

Η πρόσβαση στο Εφετείο Αθηνών

Λόγω των αναμενόμενων δύσκολων καιρικών συνθηκών και για λόγους προστασίας για όσους είναι απολύτως αναγκαία η πρόσβαση εντός του Δικαστικού Μεγάρου του Εφετείου Αθηνών, αυτή θα πραγματοποιείται από την κεντρική σκάλα επί της οδού Λουκάρεως 14  και μόνο από τα ελεύθερα σημεία της που δεν έχουν αποκλειστεί με ειδική απαγορευτική κορδέλα. Αντίθετα, δεν επιτρέπεται και έχει αποκλειστεί με ειδική σήμανση η χρήση της αριστερής δεύτερης σκάλας επί της οδού Λουκάρεως και η πρόσβαση από την οδό Δέγλερη.

Δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι που κρίνεται αναγκαίο να εισέλθουν στο κτίριο θα σταθμεύουν τα οχήματά τους σε συγκεκριμένα σημεία του πάρκινγκ. Σημειώνεται ότι ήδη με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων έχει τοποθετηθεί αλάτι στην είσοδο του πάρκινγκ, στο πεζοδρόμιο και στην επιτρεπόμενη προς χρήση σκάλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ