Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Το Ινστιτούτο Τσίπρα παρουσίασε τη Δημοσκόπηση της Metron Analysis – Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση κεντροαριστεράς

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69%), απ’ όλα τα κόμματα, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το Ινστιτούτο Τσίπρα παρουσίασε τη Δημοσκόπηση της Metron Analysis – Το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση κεντροαριστεράς Eurokinissi

Το Ινστιτούτο “Αλέξης Τσίπρας” παρουσίασε τα στοιχεία της Δημοσκόπησης της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον του κεντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα και ανέδειξε τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τη σύγκλιση κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), απ’ όλα τα κόμματα πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα.

Αυτό που κάνει φοβερή εντύπωση είναι ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιθυμούν σύμπραξη των δύο κομμάτων.

σύγκλιση κεντροαριστεράς

metron analysis

σύγκλιση κεντροαριστεράς

metros analysis

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο.

Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν στη χώρα μας, η άκρα δεξιά συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας – και μάλιστα με ποσοστό 45%, ενώ ακολουθεί η δεξιά με 25%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ