Τραγωδία στις Σέρρες: Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγοι οι γονείς του 11χρονου

Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο, μετά την έρευνα από τον πραγματογνώμονα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

NEWSROOM
Τραγωδία στις Σέρρες: Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγοι οι γονείς του 11χρονου

Θρήνος δίχως τέλος μετά την τραγωδία στις Σέρρες, με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη, του μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου που έχασε την ζωή του στην αυλή του σχολείου, ύστερα από την έκρηξη του λέβητα, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, να ζητούν την άμεση και παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων, σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσαν. 

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι” για την τραγωδία στις Σέρρες και τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (6 και 10 ετών), οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με  προφορική εντολή εισαγγελέα.

eurokinissi

Για εγκληματική αμέλεια κάνουν λόγοι οι γονείς του 11χρονου

Οι γονείς, με γραπτή ανακοίνωσή τους, μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους. «Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των υπευθύνων του σχολείου», αναφέρει η επιστολή, «όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών, αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Τραγωδία στις Σέρρες: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα να επαναλειτουργήσει εκ νέου το 9ο δημοτικό σχολείο. Μετά την έρευνα από τον πραγματογνώμονα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού εκτελέστηκαν εργασίες καθαριότητας, το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι τους μαθητές το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Σερρών αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα και ότι «δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ