Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: “Ξέραμε για νεκρούς πριν την συνέντευξη Τσίπρα” – Συγκλονιστική παραδοχή του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής

«Μάθαμε για νεκρούς στις 19.54.19. Τότε ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός» είπε ο Σωτήρης Τερζούδης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι: “Ξέραμε για νεκρούς πριν την συνέντευξη Τσίπρα” – Συγκλονιστική παραδοχή του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Eurokinissi

Με την παραδοχή ότι είχε γίνει γνωστή η ύπαρξη νεκρών στην τραγωδία στο Μάτι πριν δοθεί η συνέντευξη τύπου παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκλεισε την απολογία του ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης.

Εισαγγελέας: Για νεκρούς ποτέ μάθατε;

Κατηγορούμενος: Μάθαμε για νεκρούς στις 19.54.19. Τότε ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός.

Εισαγγελέας: Στη συνέντευξη Τύπου που δώσατε εκείνο το βράδυ ξέρατε για νεκρούς;

Κατηγορούμενος: Ναι ξέραμε για κάποιους νεκρούς.

«Ήταν ένα σαρωτικό συμβάν, δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια κατάσταση με τόσο τραγικές συνέπειες. Ήταν μια εθνική τραγωδία» είπε ο κ. Τερζούδης που στη συνέχεια υποστήριξε ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθσιμα εναέρια και επίγεια μέσα.

«Αναζητούσαν βάρκες γιατί ούτε τα μεγαλύτερα καΐκια μπορούσαν να προσεγγίσουν»

«Στις οκτώ παρά τέταρτο πήρα τηλέφωνο τον αρχηγό του Λιμενικού σώματος και του ζήτησα αν θέλει συνδρομή και μου είπε πως όχι γιατί ούτε τα δικά τους μέσα μπορούν να προσεγγίσουν. Αναζητούσαν βάρκες γιατί ούτε τα μεγαλύτερα καΐκια μπορούσαν να προσεγγίσουν» ανέφερε ο Σωτήρης Τερζούδης και επιχείρησε να εξηγήσει γιατί δεν έγινε εκκένωση.

Τραγωδία στο Μάτι

Eurokinissi

«Κάθε τραγωδία φέρνει αλλαγές στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Το 2007 υπήρξε μια άλλη ανείπωτη τραγωδία στη Ηλεία. Τότε η Πολιτεία προσέθεσε τη δράση της οργανωμένης  απομάκρυνσης των πολιτών. Το 2018 γίνεται το Μάτι, άλλη ανείπωτη τραγωδία. Ήρθε μετά η Πολιτεία και νομοθετεί αυτό που δεν έκανε το 2007. Υιοθέτησε τη δράση αρχικά, αλλά δεν υιοθέτησε το πώς θα γίνεται η οργανωμένη απομάκρυνση. Όταν δεν υπάρχει σχεδιασμός εφαρμοστέος υπάρχει αυτοσχεδιασμός… Και ενίοτε θα οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Τραγωδία στο Μάτι: Τι είπε για επιχειρησιακά λάθη

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να απάντησει σχετικά με το αν έγιναν επιχειρησιακά λάθη, γιατί θα έπρεπε να έχει πλήρη και ακριβή εικόνα όσων συνέβησαν στο πεδίο. «Αυτή η πυρκαγιά με αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Μόνο αν υπήρχαν τα δεδομένα για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος. Και εμένα με βασανίζει και με ξαναβασανιζει όλο αυτό. Με έχει σημαδέψει. Η ζωή μου έχει αλλάξει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ