Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: “Οι γονείς επιθυμούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων” λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.

NEWSROOM
Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά: “Οι γονείς επιθυμούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων” λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Για την υπόθεση με την 8χρονη που έχασε το δάκτυλό της σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Κυριακή Πακιρτζίδου. Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, πλην όμως ακόμα σε ψυχικό σοκ, όπως περιγράφει η ίδια.

“Το παιδί βρίσκεται σε σοκ. Είδε το δάχτυλό της ανάμεσα στις άμμους και έναν πίδακα αίματος να έχει δημιουργηθεί. Η τσουλήθρα, στο προβληματικό της σημείο, λειτούργησε ως λεπίδα στο δάχτυλο του παιδιού. Περιμένουμε με αγωνία την εκτίμηση των γιατρών”, ανέφερε η δικηγόρος.

grtimes.gr

Όπως τόνισε στο GRTimes η κυρία Πακιρτζίδου, η οικογένεια της 8χρονης αναμένεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι γονείς του παιδιού επιθυμούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων, ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν και χρηματική αποζημίωση από τους όποιους υπευθύνους. “Θα στηρίξουμε την κατηγορία σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί το αδίκημα και παράλληλα μαζί με μια σειρά άλλων αιτημάτων θα αιτηθούμε την κατάσχεση της τσουλήθρας προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς”, υπογράμμισε η κυρία Πακιρτζίδου.

Υπενθυμίζεται πως ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος. Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

Παράλληλα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ