Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Τρεις δικαστές και εισαγγελείς συζητούν για τη βραδύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Η νέα εκδήλωση της «Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» για το πρόβλημα των καθυστερήσεων και τα αίτια που τις γεννούν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρεις δικαστές και εισαγγελείς συζητούν για τη βραδύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Τη δική τους οπτική για το φαινόμενο των καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε πολλές δυσλειτουργίες και προβλήματα, τόσο για τη χώρα όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, ενώ έχει και οικονομικές επιπτώσεις, κατέθεσαν οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών το χώρο.

Με θέμα «Τρεις δικαστές και εισαγγελείς συζητούν για τη βραδύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης», η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης διοργάνωσε τη δεύτερη ημερίδα για το μείζον αυτό ζήτημα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, Σύνταγμα).

Ομιλητές ήταν οι:

  • Αθανάσιος Ράντος, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
  • Βασίλης Μαρκής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  • Ιωάννης Χαμηλοθώρης, επίτιμος αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας –διαδικτυακό λόγω νόσησης από κορονοϊό – καθώς και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ενώ παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι του δικαστικού και του δικηγορικού κλάδου, καθώς και από τον πολιτικό χώρο. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης.

Είχε προηγηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2021 όπως έγραψε και το dikastiko.gr η ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση της Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, όπου το θέμα της βραδύτητας στην απονομή της είχαν αναλύσει και σχολιάσει τέσσερις πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χαράλαμπος Αθανασίου και Σταύρος Κοντονής.

Ενώ, όπως προαναγγέλλουν τα στελέχη της Κίνησης έπεται και συνέχεια με τρίτη ημερίδα στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα δικηγόροι και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ