Τσαβούσογλου: Ζήτημα εθνικής κυριαρχίας μας η Αγία Σοφία

«Είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία… δεν είναι διεθνές ζήτημα, είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ στην οποία ζητείται από την Αγκυρα να διατηρήσει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά […]

NEWSROOM

«Είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία… δεν είναι διεθνές ζήτημα, είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ στην οποία ζητείται από την Αγκυρα να διατηρήσει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά της.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, όπως μεταδίδει το CNN Turk, ανέφερε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα το εξής:

«Η Αγιά Σοφιά σίγουρα δεν είναι διεθνές ζήτημα. Είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» και πρόσθεσε: «Μετά την Άλωση έγινε οθωμανική ιδιοκτησία. Μετά πέρασε σε ιδιοκτησία του Βακουφίου και το 1962 αποφασίστηκε πως μπορεί να είναι τζαμί. 567 χρόνια μετά την Άλωση, είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη… Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ό,τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο».

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ