Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ξεχασμένοι από το κράτος οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: “Εκλογικό κέντρο χωρίς τουαλέτα και σάπια σκαλιά” – ΦΩΤΟ

Οι καταγγελίες των διορισμένων αντιπροσώπων που αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Τι αναφέρει δικαστική αντιπρόσωπος σε χωριό του Διδυμότειχου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεχασμένοι από το κράτος οι δικαστικοί αντιπρόσωποι: “Εκλογικό κέντρο χωρίς τουαλέτα και σάπια σκαλιά” – ΦΩΤΟ dikastiko.gr

“Ξεχασμένοι” από το κράτος είναι σε κάποιες περιπτώσεις οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Συγκεκριμένα τριτοκοσμικές καταστάσεις έξω από κάθε λογική και έννοια πολιτισμού αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει δικαστική αντιπρόσωπος η οποία διορίστηκε σε χωριό του Διδυμότειχου. Για εκλογικό κέντρο χρησιμοποιείται σχολείο εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια καθώς δεν λειτουργεί πλέον ελλείψει παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Δικαστικοί αντιπρόσωποι

dikastiko.gr

Δικαστικοί αντιπρόσωποι: Οι δυσκολίες που βιώνουν

Τα σκαλοπάτια τα οποία οδηγούν στο σχολείο είναι υπό κατάρρευση, λόγω της εγκατάλειψης του κτιρίου και είναι ένα ερωτηματικό το πώς οι ψηφοφορεί θα τα ανέβουν, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η πλειονότητα των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας.

Μα το βασικότερο είναι ότι δεν υπάρχει τουαλέτα. Οι τοπικοί άρχοντες θεωρούν ότι ένα δωματιάκι, έξω από το σχολείο, κτισμένο με τσιμεντόλιθους, χωρίς πόρτα και μια στοιχειώδη λεκάνη –έστω τουρκικού τύπου όπως λεγόταν τον περασμένο αιώνα- είναι τουαλέτα που μπορεί να χρησιμοποιήσει άνθρωπος.

Φυσικά, ούτε να γίνεται λόγος για καζανάκι, την στιγμή που δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα, τα οποία κατά κάποια έννοια, μπορεί να προσμοιάζουν με τουαλέτα.

Τα σκουπίδια έχουν περικυκλώσει το κτίριο του σχολείου, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των τοπικών αρχών, οι οποίες εμπαίζουν την δικαστική αντιπρόσωπο, λέγοντας της ότι υπάρχει τουαλέτα, απλά δεν την είδε.

Η δικαστική αντιπρόσωπος μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί, όπως και 3 χαρακτηριστικές φωτογραφίες, της κατάστασης που αντιμετωπίζει και τον εμπαιγμό που δέχθηκε από τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι

dikastiko.gr

Η επιστολή της δικαστικού αντιπροσώπου στο dikastiko.gr

«Όταν οι άρχοντες του τόπου δεν σέβονται τους πολίτες!

Δυστυχώς τα χωριά έχουν ερημώσει, έχουν απομείνει κάποιοι γέροντες που σιγά σιγά κι αυτοί θα μας αφήσουν κι έτσι θα κλείσουν και τα τελευταία σπίτια! Για σχολεία σε λειτουργία ούτε λόγος! Σε αυτά τα, κλειστά από χρόνια σχολεία, καλούνται δικαστικοί αντιπρόσωποι να διεξάγουν εθνικές εκλογές.

Πηγαίνοντας σ΄ ένα όμορφο χωριό του Δήμου Διδυμότειχου, δικαστικός αντιπρόσωπος διαπιστώνει πως το σχολείο, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, δεν έχει πουθενά τουαλέτα και κανένα σπίτι κοντά, παρά μόνο δίπλα υπάρχει μια εκκλησία. Κάπου σε μια άκρη, έξω από το σχολείο, ένα μικρό δωμάτιο από τσιμεντόλιθους, χωρίς πόρτα και μία τρύπα στη μέση! Να έχει γίνει άραγε φωλιά για φίδια.

Και δηλαδή τι θα γίνει όλη την ημέρα.

Απευθυνόμενη στον Δήμο Διδυμότειχου άκουσα αντιδήμαρχο να λέει πως «το σχολείο δεν είχε ποτέ τουαλέτα και τι να κάνουμε τώρα». Στην Εισαγγελία η αρμόδια υπάλληλος λέει: “Έχει τουαλέτα, δεν την είδατε! έχει μια τρύπα στην αυλή!”.

Σκέφτεσαι μια μέρα είναι θα περάσει. Όπως, φαντάζομαι, σκέφτηκαν και οι προηγούμενοι που κλήθηκαν να διεξάγουν εκλογές σε ανάλογα σχολεία. Θα βολευτούμε στους αγρούς… Βουκολικά. Όμως αν βρέχει τι γίνεται.

Και πόσοι άλλοι προβληματισμοί τρέχουν στο μυαλό σου. Και θυμάμαι πως το 2012, σε κοντινό χωριό, είχε αντιμετωπίσει συνάδελφος-δικαστικός αντιπρόσωπος το ίδιο πρόβλημα και είχε τοποθετήσει έναν κουβά σε διπλανή αίθουσα για να δώσει μια λύση ανάγκης.

Μα εδώ τάρα δεν υπάρχει άλλη αίθουσα, τι γίνεται.

Και αναρωτιέσαι… στο 2023 δεν υπάρχουν λύσεις. Μια χημική τουαλέτα δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Αλλά, τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει σεβασμός. Σεβασμός, όχι προς τον δικαστικό αντιπρόσωπο, αλλά προς τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι εδώ διαμαρτύρονται πως είναι ξεχασμένοι από το κράτος κι έχουν τα δίκια τους. Όμως, θα πρέπει ο καθένας να βάζει και το λιθαράκι του, ώστε να βοηθήσει τον τόπο αυτό πολλά έχει υποστεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ