Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα Καλάβρυτα (βίντεο)

Ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής η επέλαση της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων». Χιόνια και κρύο επηρεάζουν τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και έως το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην Πάρνηθα χιονίζει ήδη από νωρίς, ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Χασιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος […]

NEWSROOM
Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα Καλάβρυτα (βίντεο)

Ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής η επέλαση της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων». Χιόνια και κρύο επηρεάζουν τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και έως το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην Πάρνηθα χιονίζει ήδη από νωρίς, ενώ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Χασιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της μονής Κλειστών, ενώ εξακολουθεί να είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερικ.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού αναμένονται από αργά το απόγευμα και έως το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια προάστια της Αθήνας, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Από το μεσημέρι της Κυριακής χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, ενώ από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου. Εξάλλου, βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στο σύνολο σχεδόν της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο δρόμο για Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και της Πολιτικής Προστασίας, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι με τα οχήματά τους, αφού δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατέβαλαν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Στον ίδιο δρόμο, νωρίτερα, εγκλωβίστηκε και ένα τουριστικό λεωφορείο με 37 επιβάτες. Τα 36 άτομα τα παρέλαβαν οχήματα της Π.Υ.Καλαβρύτων και μία έγκυο την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Παράλληλα, εγκλωβισμένοι οδηγοί υπήρχαν και στη Ζαρούχλα, στην ορεινή Αιγιάλεια, αλλά στο σημείο έσπευσαν εκχιονιστικά μηχανήματα και ο δρόμος άνοιξε.

Να σημειωθεί ότι στα Καλάβρυτα βρίσκονται περί τους 15.000 επισκέπτες που κατέφθασαν στην ορεινή πόλη της Αχαΐας για το τριήμερο των Θεοφανείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ