Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Προσωρινό «μπλόκο» στην ανάκριση – Η τέταρτη καταγγελία βιασμού 

Μέχρι να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, δεν μπορεί να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας δίωξης κατά Λιγνάδη για βιασμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Λιγνάδη: Προσωρινό «μπλόκο» στην ανάκριση – Η τέταρτη καταγγελία βιασμού 

Προσωρινή «εμπλοκή» στην ανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει δημιουργήσει η αίτηση εξαίρεσης, που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Μέχρι να δοθεί απάντηση στο αίτημα εξαίρεσης η ανακρίτρια δε μπορεί να προχωρήσει σε άλλες ανακριτικές πράξεις, που αφορούν τους δύο βιασμούς για τους οποίους έχει προφυλακιστεί ο σκηνοθέτης.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για άσκηση και νέας δίωξης για το αδίκημα του βιασμού από την εισαγγελία της Αθήνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που είχε ως αντικείμενο την τρίτη μήνυση για το συγκεκριμένο αδίκημα που κατατέθηκε εις βάρος του και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα που θα κληθεί να αποφασίσει την άσκηση δίωξης ή μη.

Σημειώνεται, ότι μηνυτής είναι Έλληνας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και φέρεται να υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του το 2018. 

Μάλιστα, έχει ισχυριστεί ότι ο σκηνοθέτης σε συνάντησή τους, του έδειξε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και πορνογραφικό υλικό. Για την συγκεκριμένη μήνυση η προανάκριση διενεργήθηκε από την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε εξηγήσεις από τις φυλακές της Τρίπολης, που βρίσκεται, αρνούμενος τις κατηγορίες. 

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο της ανακρίτριας φέρεται να βρίσκεται και 4η καταγγελία από έναν 24χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών  από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Την καταγγελία ερευνά η 19η ανακρίτρια προκειμένου να καθορίσει εντός των επόμενων ημερών τις περαιτέρω κινήσεις της. Η τυπική διαδικασία θέλει την ανακρίτρια να στέλνει την συγκεκριμένη κατάθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα και άσκηση δίωξης, εάν το κρίνει ο εισαγγελέας.

«Η υπόθεση αυτή είναι μια δικαστική δοκιμασία γιατί η κυρία ανακρίτρια με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει, δεν μας έχει δώσει αντίγραφα της δικογραφίας. Δεν έχω δει ποτέ τόσες παραλείψεις. Επί 47 χρόνια δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως, ούτε αναφορά. Επίσης δεν ξέρω πως διαρρέουν στοιχεία της δικογραφίας. Ο αδελφός του κ. Λιγνάδη με ενημέρωσε σήμερα ότι υπάρχει 4η καταγγελία» σχολίασε χθες ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ